Mescid-i Aksa İmamı İkrimavi Mevlana Meydanı'nda Teravih kıldırdı

Mescid-i Aksa İmamı İkrimavi Mevlana Meydanı'nda Teravih kıldırdı

Ramazan ayı ile birlikte şehirde oluşan manevi havaya katkı sağlayan Konya Büyükşehir Belediyesi’nin daveti ile Konya’ya gelen Mescid-i Aksa İmamı Yusuf Salâh El İkrimavi, Mevlana Meydanı’nda binlerce kişiye teravih namazı kıldırdı.

 

İlk 3 gün El İkrimavi’nin katılımı ile kılınacak Enderun usulü teravih namazlarına her gün farklı bir imam hatip katılacak. Kültürpark’ta başlayacak Rahmet Akşamları da şehrin Ramazan coşkusuna ortak olacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki Ramazan coşkusuna farklı programlarla katkı sağlıyor. Mübarek Ramazan ayının ilk teravih namazı için Mevlana Meydanı’nda toplanan binlerce Konyalı, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından davet edilen Mescid-i Aksa İmamı Yusuf Salâh El İkrimavi’nin kıldırdığı namaza iştirak etti.

İlk teravih namazı öncesi Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Sultan Selim Sohbetlerinde halka hitap ederken, sohbetin ardından binlerce Konyalı El İkrimavi’nin imamlığında huşû içinde namazlarını kıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu ile Ramazan ayı boyunca birbirinden değerli imam hatiplerin katılacağı Mevlana Meydanı’ndaki Enderun usulü teravih namazlarını mübarek ayın ilk 3 günü Mescid-i Aksa İmamı Yusuf Salâh El İkrimavi kıldıracak.

Hava şartlarının uygun olduğu akşamlar Mevlana Meydanı’nda kılınacak teravih namazları, yağışlı günlerde Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanarak yeniden ibadete açılan Tarihi Sultan Selim Camii’nde eda edilecek. Namaz öncesi düzenlenecek Sultan Selim Sohbetlerine de her gün başka bir vaiz katılacak.

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii bahçesinde de Ramazan ayı boyunca ünlü hafızların katılımı ile Enderun usulü teravih namazları kılınacak.

RAHMET AKŞAMLARI ŞEHRİ SARACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi, geleneksel olarak düzenlediği Rahmet Akşamları’nda da Kur’an-ı Kerim tilavetleri, Mevlid-i Şerif icraları, ilahiler, kasideler ve sohbetlerle Ramazan’ı Şerif’in havasına uygun programlar yapıyor. Kültürpark’ta her gün teravihten sonra düzenlenecek programların ilk günü olan 27 Mayıs Cumartesi günü Hafız Ahmet Çalışır, 28 Mayıs Pazar günü Hüseyin Goncagül, 29 Mayıs Pazartesi günü Medeniyet Okulu İlahi Grubu yer alacak.