Mesaja kandı  300 lira dolandırıldı

Mesaja kandı 300 lira dolandırıldı

Konya’da yaşayan 46 yaşındaki Ekrem Ardıç, telefonuna gelen kredi mesajına cevap verince 300 lira dolandırıldı.

Son zamanlarda artan telefon dolandırıcılığına her geçen gün yenisi eklenirken son olarak Konya’da yaşayan Ekrem Ardıç, dolandırılanlar arasına katıldı. 12 Şubat’ta Ardıç’ın telefonuna, “Sayın müşterimiz, 36 ay vadeye kadar 30 bin lira tutarından anında kredi çekebilirsiniz. Detaylı bilgi için hemen müşteri temsilcimizle görüşün. 08882990044” mesaj geldi. Mesajın sonundaki numarayı arayan Ardıç, kendini telefonda müşteri temsilcisi olarak tanıtan şahsa, kişisel bilgilerini verdi. Daha telefondaki kişi Ardıç’a kredi çekebilmek için gerekli yerlere başvuru yapılmasını istedi.

 

DOLANDIRILDIĞINI ANLAMADI

Ekrem Ardıç, telefonda aldığı talimatları yerine getirmek için gerekli evrak işlerini yapmaya başladı. aynı gün içinde Ardıç’ın telefonunu bağlı bulunduğu operatör şirketi aradı. Operatör şirketi Ardıç’ın belli olmayan bir numara ile görüştüğünü ve bunun faturaya 300 lira yansıdığını söyledi. Ardıç, daha sonra dolandırıldığını anladı ve ikinci kez aynı numarayı aramak istedi. Mesajın sonundaki numaranın kapalı olması Ardıç’ı telaşlandırdı. Ardıç daha sonra kredi kartlarını iptal ettirmek için bankaya gitti ve tüm kredi kartlarını kapattırdı.

BAŞKALARI DOLANDIRILMASIN

Ardıç, telefonda tanımadığı ve şirketin bile belli olmayan yere kişisel bilgilerini verdiği için hata yaptığını söyledi. Daha önce birkaç kez bu tür aramalarla karşılaştığını söyleyen Ardıç, “Daha önce herkes gibi beni de birçok numara aradı. Fakat onların hiç birine cevap vermedim. Bu sefer bir boşluğuma denk geldi ve ne olduğunu anlamadan,  kişisel bilgilerimi telefonda verdim. İnsanları dolandırmak çok kötü bir olay ve ben başka insanların bu tür olaylarda dikkat etmesini istiyorum. Tanınmayan veya bilinmeyen birileri insanları aradıkları zaman kişisel bilgilerini kesinlikle vermemeliler” dedi.

ekrem-ardic--(2).jpg

DAVACI OLDU

Kendisinin şu an 300 lira kadar dolandırıldığını söyleyen Ekrem Ardıç, durumu polise ve savcılığa bildirerek şikayetçi oldu. Ardıç daha sonra Avukatına giderek kendisini dolandıranlara dava açmasını istedi. Ardıç, daha sonra kendisinin şu an sadece 300 lira dolandırıldığını söyleyerek, “Bağlı bulunduğum operatör şirketi benim dolandırıldığımı söylemesinin ardından bankalara giderek kredi kartlarımı kapattırdım. Şimdi bu kartlarımdan para çekilip çekilmediğini bilmiyorum. Avukatıma gerekli talimatları verdim ve bu kişiler hakkında gereğinin yapılmasını talep ettim” diye konuştum. Ayşe Avcı- Memleket