Merzuki'den Mağrib bölgesi ülkelerine "anlaşmazlıklara son verin" çağrısı

Merzuki'den Mağrib bölgesi ülkelerine "anlaşmazlıklara son verin" çağrısı

MARAKEŞ (AA) - Eski Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki, Mağrib (kuzeybatı Afrika) bölgesi ülkelerinden siyasi ve ideolojik anlaşmazlıklara...

MARAKEŞ (AA) - Eski Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki, Mağrib (kuzeybatı Afrika) bölgesi ülkelerinden siyasi ve ideolojik anlaşmazlıklara son vermelerini istedi.

Adalet ve Kalkınma Partisinin, Marakeş'te düzenlenen yıllık konferansında konuşan Merzuki, Mağriblilerin ortak bir ekonomik, ideolojik, kültürel ve güvenlik alanına ihtiyacı bulunduğunu söyledi. 

Ekonomi, güvenlik ve yüksek çıkarların, Mağrib Birliğinden geçtiğini ve siyasi anlaşmazlıklara son verilmesi gerektiğini belirten Merzuki, Birliğin hür ifade, toplumsal adalet ve kalkınma için önemine vurgu yaptı.

Merzuki, bölge ülkelerine, ayrılık isteyenlerin önünü kesme çağrısında bulundu. 

Fas halkına, krallığa ve Kral 6. Muhammed'e ilişkin görüşlerini de paylaşan Merzuki, "İstikrar çok önemli. Fas Kralı birliği temsil ediyorsa ona bağlı olmak gerekir" ifadesini kullandı.

Toplumdaki farklılıkların kabullenilmesi gerektiğini vurgulayan Merzuki, anlaşmazlıkların İslamcılar ile laikler arasında değil demokrasi isteyenlerle zulüm ve yolsuzluğun devamını isteyenler arasında olduğunu kaydetti. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı