Merve Eğitim’li öğrenciler Ucles sınavlarına damgasını vurdu

Merve Eğitim’li öğrenciler Ucles sınavlarına damgasını vurdu

Konya Merve Özel Eğitim Kurumlarının 704 öğrencisi Mayıs ayında yapılan UCLES sınavında başarılı olarak sertifika almayı hak etti. Merve Eğitim, elde ettiği bu sonuçla UCLES sınavlarına damgasını vurdu

University of Cambridge LocalExaminationsSyndicate (UCLES) tarafından yapılan İngilizce yeterlilik sınavlarının sonuçları açıklanırken, Merve Özel Eğitim Kurumları elde ettiği sonuçlarla UCLES sınavlarına damgasını vurdu. Dünya genelinde 135 farklı ülkede her yıl üç milyondan fazla öğrenciye uygulanan ve İngilizce eğitimine bir standart getirmeyi amaçlayan bu sınavlar Starters düzeyinde başlayıp sırasıyla Movers, Flyers, KET, PET ve de FCE olarak devam etmektedir.

Sınavlarla ilgili bilgi veren Merve İngilizce Bölüm Başkanı M.Tarık Başören, UCLES sınavlarında konuşma, dinleme, okuma ve yazma becerilerinin yer aldığını ve başarı sertifikasının uluslararası geçerliliğe sahip olduğunu ifade etti. Başören, geçtiğimiz yıllara göre sınavlara başvurunun ve başarının artış gösterdiğini, bunun da okullarında verilen İngilizce öğretim kalitesini gösterdiğini belirtti. Bu sene704 öğrencisinin sınavlarda başarılı olduğunu söyleyen Başören önümüzdeki yıllarda katılımı ve başarıyı artırmayı hedeflediklerini ekledi. Başarı dağılımı şu şekilde gerçekleşti: Starters 202, Movers 161, Flyers 87, KET 124, PET 102 ve FCE 28 öğrenci.

Sınavı organize eden Mersin Evrim Dil Kursları Kurucusu Eylem Gülcan, Merve Özel Eğitim Kurumları tebrik ederek kuruma bağlı okulların başarısını iftiharla izlediklerini ve kendi bölgelerinde en fazla katılımın Merve Özel Eğitim Kurumları’nda yaşandığını söyledi. Gülcan, sonuçların İngiltere’de değerlendirilip sertifikalarla beraber kendilerine gönderildiğini ve sertifikaların uluslararası geçerliliğe sahip olduğunu belirtti.

Merve Özel Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Er, İngilizce öğretimine çok büyük önem verdiklerini, yazın 15 gün süreyle İngiltere Yaz Okulu düzenlediklerini, bu yıl 5.sınıflara yoğunlaştırılmış İngilizce programı uygulayacaklarını belirtti. Er,  UCLES sınavlarında başarılı olan öğrencileri ve velilerini tebrik ederek emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti.