MERSİS bilgilendirme semineri

MERSİS bilgilendirme semineri

Konya Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından oda üyelerine ve stajyerlerine yönelik olarak düzenlenen mesleki eğitim faaliyetlerine “MERSİS bilgilendirme” semineriyle devam edildi.

Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından sunum yapılan seminerin açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı İsmail Turan;” 2 yıldır Merkezi Sicil Kayıt Sistemi MERSİS programıyla ilgili çalışmalar yapılıyor. Türkiye’nin her yerinde yapılan bu eğitimler sonucunda maalesef zaman zaman aksaklıklar yaşanıyor. Ticaret Sicil Müdürümüz Muhammet Bey çok güzel bir sunum hazırlamış. İnşallah seminer sonunda mersis ile ilgili sorularımız cevap bulmuş olacak. Tanıtım videoları da sicil müdürlüğümüz tarafından hazırlanmış. Kendilerine teşekkür ediyorum. Eğitim faaliyetlerimiz devam ediyor.  31 Mayısa kadar e-birlik kapsamında sözleşmelerin sisteme girilmesi gerekiyor. Haksız rekabet sorununun ortadan kalkması için e-birlik projesi oldukça önemli. Sözleşmelerini girmeyen meslektaşlarımıza yazıyla bilgilendirme yapılacak. Ayrıca bu ayın sonuna kadar Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinden Vergi levhalarının alınması gerekiyor. Oda olarak meslektaşlarımızı gerek SMS sistemi ile gerekte internet üzerinden gerekli hatırlatmaları yapıyoruz. Seminere katılımlarınız için teşekküre diyorum” dedi.

Oda başkanı İsmail Turan’ın açılış konuşmasından sonra Ticaret Sicil Müdürü Muhammet Mustafa Gün tarafından MERSİS (Merkezi Sicil Kayıt Sistemi) hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı.