Mersin'deki terör operasyonu

Mersin'deki terör operasyonu

Hakkında gözaltı kararı bulunan HDP'li Akdeniz Belediye Başkanı Türk, ifade vermek üzere adliyeye gitti

MERSİN (AA) - Mersin'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan HDP'li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ifade vermek üzere adliyeye geldi.

Türk, ifade vermeye gitmeden önce belediyedeki makamında yaptığı basın açıklamasında, geçen hafta bazı toplantılara katılmak üzere İstanbul'da bulunduğunu söyledi. 

İstanbul'a gitmeden önce bir kişiyi vekaleten görevlendirdiğini ve bunu da Akdeniz Kaymakamlığına bildirdiğini belirten Türk, "kaçtığı" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Türk, bugün itibarıyla tekrar görevinin başında olduğunu dile getirerek, "Adliye buraya iki adımdır. 1999'dan beri en az 100 sefer çağırdıklarında gidip gelmişizdir. Şimdiye kadar bu konuda sıkıntı yaşamadık. Her zaman çağrıldığımızda gidip ifade veriyoruz. Olması gereken de budur. Bir belediye başkanının evini basmaya hiç gerek yok" dedi.

Bir gazetecinin "Bundan sonraki süreçte adliyeye mi yoksa emniyete mi gideceksiniz?" sorusu üzerine Türk, "Görevimizin başındayız. Geldiklerinde ona göre ne gerekiyorsa yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

- "Karar siyasidir"

Haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerine dikkati çeken Türk, yaptıkları işlemlerin her zaman müfettişler tarafından raporlandığını anlattı. 

Belediyenin kasasında para olmadığını ve 3 aydan beri işçilere ödeme yapamadıklarına işaret eden Türk, "Akdeniz Belediyesinde bu kadar borçtan sonra para mı var da nereye para sağlayacağım. Bu karar siyasidir" diye konuştu. 

Türk, basın açıklamasının ardından ifade vermek üzere belediye binasının karşısındaki Mersin Adliyesine geçti.

Mersin'de, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik 24 Kasım'da düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alınmıştı. Hakkında gözaltı kararı bulunan HDP'li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk evinde bulunamamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı