Mersin'deki Plaj Voleybolu Dünya Turu'na doğru

Mersin'deki Plaj Voleybolu Dünya Turu'na doğru

- FIVB tarafından Mersin'de düzenlenecek organizasyonun 3 yıldızlı ayağında, 38 ülkeden 204 sporcu ter dökecek- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz:"Bu tür aktivitelerde ısrarlı olduğumuz sürece Mersin'in adı hep olumlu şeylerle anılacak"


MERSİN (AA) - Uluslararası Voleybol Federasyonunca (FIVB) Mersin'de Kızkalesi'nde 2-6 Mayıs'ta düzenlenecek Plaj Voleybolu Dünya Turu'nun 3 yıldızlı ayağına, 38 ülkeden 204 sporcu katılacak.

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu iş birliği ile FIVB tarafından gerçekleştirilecek organizasyonun basın tanıtımı, Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentin son yıllarda birçok uluslararası turnuvaya ev sahipliği yaptığını belirterek, Mersin'in adının dünyada spor alanında duyulmaya başladığını vurguladı.

İnsanları bir araya getirmenin en iyi yollarından birini spor olarak gördüklerini ifade eden, Kocamaz, "Bu tür aktivitelerde ısrarlı olduğumuz sürece Mersin'in adı hep olumlu şeylerle anılacak. Biz de bunun gayreti içerisindeyiz. Belediyeciliği sadece yol, altyapı, yeşil alan veya park yapmak olarak görmüyoruz." dedi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş da Mersin'de geçen yıllarda da plaj voleybolu turnuvalarının yapıldığını anımsatarak, kentin bu alanda önemli potansiyelinin olduğunun organizasyonlardaki başarılarla görüldüğünü söyledi.


- Maçlar 6 sahada yapılacak


Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Vedat Yüksel de UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Erdemli ilçesindeki Kızkalesi'nin plajında 2-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek turnuvayla ilgili bilgiler verdi.

Yüksel, 2014'te 2 sahada düzenlenen plaj voleybolu organizasyonunun bu yıl 6 sahada yapılacağını belirterek, 38 ülkeden 102 takım ve 204 sporcunun ter dökeceğini söyledi.

Turnuvanın, 2 Mayıs'ta eleme müsabakalarıyla başlayacağını aktaran Yüksel, 3 Mayıs'ta ana tablo mücadelesine geçileceğini, yarı final ve finallerin 6 Mayıs'ta oynanacağını ifade etti.

Toplantıya, Mersin Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Erdemli Kaymakamı Avni Kula, FIVB Teknik Delegesi Roberto Reggiani ve bazı sporcular da katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :