Mersin'de yapı ve emlak fuarı açıldı

Mersin'de yapı ve emlak fuarı açıldı

MERSİN (AA) - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Forum Fuarcılık ve Geliştirme AŞ tarafından "8. Yapı Emlak İnşaat ve Tedarikçileri Fuarı" açıldı.Mersin Valisi Özdemir Çakacak,...

MERSİN (AA) - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Forum Fuarcılık ve Geliştirme AŞ tarafından "8. Yapı Emlak İnşaat ve Tedarikçileri Fuarı" açıldı.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Yenişehir Fuar Merkezi'ndeki açılışta, yapı ve inşaat sektöründe de kentin öne çıktığını söyledi.

Çakacak, "İnşaat işlerine baktığımızda ülkemiz ölçeğinde Türk müteahhitleri dünyada adından övgüyle söz ettiriyor. Bunlar bizim için gurur kaynağı. Bu sektörü ilimizde daha canlı tutacak bu tür fuarların düzenlenmesi son derece önemli" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da inşaat sektörünün son yıllarda hızlı büyüme göstererek ülkenin ekonomisinde önemli yer edindiğini vurguladı.

Mersin'in, emlak sektörüyle dikkati çektiğini aktaran Kocamaz, şöyle konuştu:

"1960'lı yıllarda Türkiye'de olduğu gibi Mersin'de de çarpık kentleşme yaşanmış. Buna 90'lı yılların başında yoğunlaşan aşırı göçün yarattığı gecekondulaşma ve sahillerin yüksek katlı binalarla talan edilmesi de eklenince maalesef ortaya bugünkü olumsuz görüntü çıkmış. Kentimizde ruhu, felsefesi, estetiği olmayan çirkin bina yığınlarının oluşturduğu bölgeler maalesef varlığını korumakta. Her eserde kentsel gelişime, estetiğe ve işleve önem vermeliyiz. Şehrimize sağladığı tüm imkanları sonuna kadar kullanarak Mersin'i sadece bölgesinin, Türkiye'nin değil, Akdeniz'den başlayarak tüm dünyanın parlayan yıldızı haline getirmeliyiz."

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut da Mersin'de inşaat sektörünün hızla geliştiğini söyledi.

Kaliteli, sağlıklı ve yaşanabilir konutlara talebin giderek arttığına işaret eden Aşut, "Teknolojiyi kullanan, nitelikli konutlara ilginin büyümesi, yenilikçi ürünlere talebi artırmakta. Fuarlar, yenilikçi vizyon oluşturma ve iş potansiyelini artırma anlamında çok önemli" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri fuarı gezdi.

Fuar 2 Kasım'a kadar açık kalacak.

Kaynak:Haber Kaynağı