Mersin'de sayaç hırsızlığına 4 tutuklama

Mersin'de sayaç hırsızlığına 4 tutuklama

Tarım arazilerinin sulama sisteminde kullanılan sayaçları çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü tutuklandı

MERSİN (AA) - Mersin'in Tarsus ilçesinde tarımsal alanların sulamasında kullanılan sistemlerdeki sayaçları çaldıkları iddia edilen 4 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Tepeköy Mahallesi'nde vatandaşların tarım arazilerini suladıkları sistemlerde bulunan su sayaçları balyozla kırılarak çalındı.

Vatandaşların şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli A.B. ve C.E. gözaltına alındı.

Şüphelilerin kullandıkları aracın bagajında çalınan su sayaçları ve balyozun bulunmasının ardından soruşturmayı derinleştiren ekipler, bölgedeki farklı noktalarda da su sayacı ile enerji nakil kablosu hırsızlığı yapıldığını tespit etti.

Ekipler, zanlıların olayları M.O. ve Ü.Ö. ile birlikte gerçekleştirdiklerini, çaldıkları eşyaları kiralık araçla merkez Akdeniz ilçesindeki ıssız bir yerde eriterek elde ettikleri bakırları hurdacı R.Ç'ye sattıklarını belirledi.

Gözaltına alınan 5 şüpheliden 4'ü çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanırken, R.Ç. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :