Mersin'de sahte deterjan operasyonu

Mersin'de sahte deterjan operasyonu

Polis, bir depoya düzenlediği operasyonda 14 bin 450 kilogram sıvı temizlik malzemesi ve toz deterjan, bin 450 adet değişik markalara ait satışa hazır şampuan ve yumuşatıcı ele geçirdi

MERSİN (AA) - Mersin'de taklit markalı sahte temizlik malzemesi üretimi yapıldığı tespit edilen bir depoya düzenlenen operasyonda 14 bin 450 kilogram sıvı temizlik malzemesi ve toz deterjan, bin 450 adet değişik markalara ait satışa hazır şampuan ve yumuşatıcı ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünün açıklamasına göre, merkez Akdeniz ilçesi Civanyaylağı Mahallesi'nde bir depoda sahte temizlik malzemesi üretimi yapıldığı istihbaratını alan polis, adrese baskın düzenledi.

Depodaki aramalarda 14 bin 450 kilogram sıvı temizlik malzemesi ve toz deterjan, bin 450 adet değişik markalara ait satışa hazır şampuan ve yumuşatıcı, 25 kilogram renklendirici kimyasal madde, 20 kilogram deterjan süsü, 68 bin marka etiketi, 14 bin doluma hazır boş şampuan kutusu bulundu.

Ekipler ayrıca, sahte ürün yapımında kullanılan 2 adet kompresör, 3 adet biner kilogramlık dolum makinesi ve tank, 3 adet hassas terazi, ambalaj baskı yapıştırma makinesi, baskı bandı ve elektronik şampuan dolum makinesi de ele geçirdi.

Sahte malzemeler, saatlerce süren çalışmayla 3 kamyona yüklenirken, olayla ilgili 3 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :