Mersin'de parklardaki tahribatlar gideriliyor

Mersin'de parklardaki tahribatlar gideriliyor

Akdeniz ilçesindeki 2 Temmuz Madımak Barış ve Kardeşlik Parkı ile Hrant Dink Parkı'ndaki tahrip edilen anıtlar yenileniyor- Belediye Başkan Vekili Aktaş: - "Din, dil, ırk ayrımı olmaksızın herkesin huzur içinde yaşadığı bir kentin tesis edilmesi için tüm

MERSİN (AA) - Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde belediye ekipleri, 2 Temmuz Madımak Barış ve Kardeşlik Parkı ile Hrant Dink Parkı'ndaki tahrip edilen anıtları yeniliyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edilen 2 Temmuz Madımak Barış ve Kardeşlik Parkı içindeki anıt yenilendi. Benzer bir şekilde tahrip edilen Hrant Dink Parkı'ndaki anıtın onarım çalışmaları da devam ediyor.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Mersin'in Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Hamdi Bilge Aktaş da yaptığı açıklamada, her iki anıta yönelik saldırıların kendilerini derinden üzdüğünü belirtti.

Bu saldırıların münferiden olduğunu düşündüklerini, Mersin'de barış ve kardeşlik iklimine gölge düşmemesini arzu ettiklerini aktaran Aktaş, şunları kaydetti:

"Din, dil, ırk ayrımı olmaksızın herkesin huzur içinde yaşadığı bir kentin tesis edilmesi için tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmasına ihtiyacımız var. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, bizim gibi düşünmeyenleri ayrıştırmadan hoşgörü içerisinde yaşamak hepimizin en temel hakkıdır. Kent yöneticileri olarak bizler bu konuda üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda 2 Temmuz Madımak Barış ve Kardeşlik Parkı ile Hrant Dink Parkı'ndaki üzücü olaylara ivedi şekilde müdahale ettik. Umuyorum ki benzer bir olay tekrar yaşanmaz ve ebediyete intikal etmiş olan değerli insanların hatıralarına saygısızlık yapılmaz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :