Mersin'de öğrencilere 7 ton mandalina dağıtıldı

Mersin'de öğrencilere 7 ton mandalina dağıtıldı

Toroslar Belediye Başkanı Tuna:- "Belediye olarak bahçemizde yetiştirdiğimiz mandalinaları, okullarımıza dağıttık. Geçen yıl 10 ton dağıtmıştık, bu yıl 7 ton ürün elde ettik"

MERSİN (AA) - Toroslar Belediyesinin park ve bahçelerinde yetiştirilen 7 ton mandalina, anaokulu ve ilkokullardaki öğrencilere dağıtıldı.

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar'da belediyenin bahçelerinden ekipler tarafından toplanan mandalinalar, anaokulu ve ilkokullara getirildi. 7 ton mandalina, narenciye tüketimini teşvik etmek amacıyla öğrencilere verildi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaptığı açıklamada, Mersin'in narenciyesiyle öne çıktığını belirtti.

Belediyenin bahçelerinde yetiştirdikleri mandalinaları ilçedeki okullarda dağıttıklarını ifade eden Tuna, şunları kaydetti:

"Geçen yıl 10 ton dağıtmıştık, bu yıl da 7 ton ürün elde ettik. Çocuklarımıza, özellikle kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan, grip ve nezle gibi hastalıklardan korunmayı sağlayan narenciye ürünlerinin tüketimini aşılamayı amaçlıyoruz. Geçen yıl da bu çalışmamız büyük beğeni toplamıştı. Ülkemizin kalkınmasında yerli malların tercih edilmesinin de önemi çok büyük. Bunu da çocuklarımıza altını çizerek öğretmeye çalışıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :