Mersin'de markete patlayıcı atan 2 kişi tutuklandı

Mersin'de markete patlayıcı atan 2 kişi tutuklandı

Terör örgütü PKK yandaşı zanlıların iş yerine el yapımı patlayıcı atması ve patlama anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi

MERSİN (AA) - Mersin'in merkez Toroslar ilçesinde bir markete el yapımı patlayıcı atan terör örgütü PKK yandaşı 2 zanlı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, önceki gün Selçuklar Mahallesi Çiftçiler Caddesi'nde bulunan bir markete gelen yüzleri kar maskesiyle kapalı 2 kişi, beraberlerinde getirdikleri 2 el yapımı patlayıcıyı iş yerinin içine atıp kaçtı.

Bu sırada zanlıları fark eden marketteki müşteriler iş yerinin arka bölümlerine kaçarken, kısa süre sonra patlama meydana geldi. Herhangi bir kimsenin yaralanmadığı olayda markette hasar oluştu.

Olay sonrası kaçan zanlıların yakalanması için çevrede geniş çaplı araştırma yapan Mersin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri zanlılardan H.K'yi yakaladı.

Zanlının yapılan üst aramasında kar maskesi bulunurken, çevredeki kameralar tarafından eşkalinin belirlenmesini önlemek amacıyla ayakkabılarının üstüne siyah çorap giydiği, parmak izi bırakmamak için de eldiven taktığı tespit edildi.

Yapılan çalışmalar kapsamında diğer şüpheli İ.E de gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklandı.

Bu arada, terör örgütü PKK yandaşı zanlıların iş yerine el yapımı patlayıcı atması ve patlama anı güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı