Mersin'de FETÖ bahanesiyle dolandırıcılık

Mersin'de FETÖ bahanesiyle dolandırıcılık

Kendisini polis olarak tanıtarak "Hesabının FETÖ'ye yardım için kullanıldığı" iddiasıyla emekli öğretmeni 144 bin lira dolandırdığı iddia edilen zanlı tutuklandı

MERSİN (AA) - Mersin'de, kendisini polis olarak tanıtarak emekli öğretmeni 144 bin lira dolandırdığı ileri sürülen şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, merkez Akdeniz ilçesi Çamlıbel Mahallesi'nde yaşayan A.Ç'yi (64) telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan Abdülkadir Şimşek (22), emekli öğretmene "Hesabının FETÖ'ye yardım için kullanıldığının" tespit edildiğini söyledi.

Sorunun çözülmesi bahanesiyle A.Ç'nin hesabındaki 64 bin lirayı kendi hesabına yatırtan şüpheli, daha sonra yeniden aradığı emekli öğretmene olayın aydınlatılabilmesi için 80 bin liraya daha ihtiyaç duyulduğunu aktardı.

Bunun üzerine kredi çekerek parayı şüpheliye gönderen A.Ç, Şimşek'in bir süre sonra evini de benzer bahaneyle satmasını istemesi üzerine dolandırıldığı şüphesiyle polise başvurdu.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Amirliği ekipleri, bir emlakçı aracılığıyla şüpheliyle irtibat kurarak söz konusu evin satıldığı, parasının da A.Ç'den alınabileceği bilgisini zanlıya ulaştırdı.

Şimşek, parayı almak için emekli öğretmen A.Ç'nin evine gittiği sırada polis ekiplerince gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :