Mersin'de dezavantajlı çocuklara tatil

Mersin'de dezavantajlı çocuklara tatil

İl Emniyet Müdürlüğünce yürütülen program kapsamında 50 öğrenci, kentin tarihi ve turistik bölgelerinde bir hafta tatil yapacak

MERSİN (AA) - Mersin İl Emniyet Müdürlüğünün "Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek Sosyal Koruma ve Destek Programı" kapsamında dezavantajlı 50 çocuk, ilk kez tatile çıkacak.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce yürütülen program kapsamında, daha önce terör örgütünün baskısına maruz kalan mahallelerdeki okul müdürlerinin iş birliğiyle çalışma başlatıldı.

Ekonomik durumu yetersiz olan, aileleri çeşitli nedenlerle dağılmış 50 öğrenci tespit edilerek, onlar için tatil, kamp ve gezi programı hazırlandı.

Farklı bir yaz geçirmeleri amaçlanan öğrenciler, kentin önemli tarihi ve turistik bölgelerinde bir hafta tatil yapacak.

Her türlü kıyafet ve malzeme desteği verilen öğrencilere, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 5, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden 7 eğitmen eşlik edecek.

Polis ekiplerince öğrencilere, uyuşturucu ve sigara bağımlılığının zararları, cinsel saldırı gibi konuların yanı sıra terör örgütlerinin yalan propagandaları hakkında eğitimler verilecek.

- "Bir haftadır 'Ne zaman gidiyoruz' diye arıyorlar"

Merkez Akdeniz ilçesindeki Çay Mahallesi Ortaokulu Müdürü Ali Kocaman, Şube Müdürlüğü önündeki uğurlama töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin duyurusunu aldığında çok mutlu olduğunu söyledi.

Kocaman, "Mağdur çocukların yaşadığı bir bölgeden geliyoruz. Belki bir daha böyle bir tatil imkanı bulamayacaklar. Hepsi çok mutlu. Allah devletimizden razı olsun, çok güzel bir organizasyon. Çok heyecanlılar. Gece uyuyamayan öğrencilerimiz oldu. Bir haftadır 'Ne zaman gidiyoruz' diye arıyorlar. Hayatları boyunca unutamayacakları bir etkinlik olacağını düşünüyorum." dedi.

Ortaokul öğrencisi 12 yaşındaki Abdulkadir Yıldızhan ise daha önce tatile gitmediğini, yüzmek ve gezmek istediğini anlattı.

Öğrencilerden 14 yaşındaki Yahya Akçar da ilk kez denize gireceği ve kamp yapacağı için heyecanlı olduğunu vurgulayarak, "Orada yüzme öğreneceğim, yüzeceğim. Kampta izcilik öğrenip, tur atacağız." diye konuştu.

Yılmaz Çay (14) ise daha önce herhangi bir geziye katılmadığını, arkadaşlarıyla yüzmek istediğini dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :