Mersin'de deniz ve kıyı temizliği etkinliği

Mersin'de deniz ve kıyı temizliği etkinliği

MERSİN (AA) - Uluslararası Kıyı Temizleme Kampanyası kapsamında Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) tarafından etkinlik düzenledi.MDTO Genel Sekreter Yardımcısı Halil Delibaş, Mersin Tenis...

MERSİN (AA) - Uluslararası Kıyı Temizleme Kampanyası kapsamında Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) tarafından etkinlik düzenledi.

MDTO Genel Sekreter Yardımcısı Halil Delibaş, Mersin Tenis ve Yelken İhtisas Kulübü sahilindeki etkinlikte, MDTO ve Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) öncülüğünde kentte iki ayrı bölgede deniz ve kıyı temizliği yaptıklarını söyledi.

Uluslararası Kıyı Temizleme Kampanyası'nın 100'ün üzerinde ülkede uygulandığını vurgulayan Delibaş, "Etkinlikle ülkemizde ve dünyada sahillerimizin, denizlerimizin kirliliğini göstermeyi amaçlıyoruz. Bunları kamuoyuyla paylaşmak ve kamuoyunun dikkatini bu konuya çekmeyi planlıyoruz. Kirlilikle ilgili bazı bilgileri tespit edip, Deniz Temiz Derneği ve tüm dünya ile paylaşmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Delibaş'ın konuşmasının ardından öğrenci ve vatandaşlar, temizlik çalışması yaptı. Etkinliğe bir grup Suriyeli de destek verdi.

Suriyeli öğretmen Abiyı Tırmanini, sahili ve denizi temizlemekten memnuniyet duyduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı