Mersin'de çok sayıda ölü balık bulunması

Mersin'de çok sayıda ölü balık bulunması

Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı Dokucu: "Kanala denetimsiz atıklarını atıp kaçan çevre düşmanları için ilgili kurumların harekete geçmesini istiyoruz"

MERSİN (AA) - Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı Tufan Dokucu, Seyhan Nehri'nin Mersin'in Tarsus ilçesinden denize döküldüğü noktada çok sayıda ölü balık bulunması olayıyla ilgili, "Kanala denetimsiz atıklarını atıp kaçan çevre düşmanları için ilgili kurumların harekete geçmesini istiyoruz." dedi.

Dokucu, Tarsus Belediyesi Nikah Salonu'nda slayt gösterisi eşliğinde yaptığı basın açıklamasında, kulüplerinin yaptığı çalışma sonucu konunu gündeme geldiğini hatırlatarak, balık ölümlerinin nehre atık su karışmasından ileri geldiği iddia etti.

Atık suların geldiği yerlerin tespitini de yaptıklarını öne süren Dokucu, "Kuralsızca ve hiçbir denetimden geçmeden çevre düşmanları bu bölgeyi kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaktalar. Bizim atık tesislerini kurmuş ve devletimizin belirlediği yönetmeliklere uygun olarak hareket eden firma ya da kurumlara bir sözümüz yok ama bölgede gördüğümüz, kanala denetimsiz atıklarını atıp kaçan çevre düşmanları için ilgili kurumların harekete geçmesini istiyoruz." dedi.

Gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmayı amaçladıklarını ifade eden Dokucu, konunun daha detaylı incelenmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Seyhan Nehri'nin Mersin'in Tarsus ilçesinden denize döküldüğü noktada geçen hafta çok sayıda ölü balık bulunmuş, su ve balıklardan numune alınarak biyolojik ve kimyasal analiz çalışmaları başlatılmıştı.

Daha sonra Adana Valiliğinden yapılan açıklamada, konuyla ilişkin yapılan incelemede, ilk analiz sonuçlarına göre herhangi bir toksin tespit edilmediği bildirilerek, "Kefal türü balıkların büyük kümeler halinde hareket etmeleri ve genellikle suyun yüzeyinde beslenmelerinden dolayı algleri fazlaca tüketmelerine bağlı olarak bağırsak sistemlerinde hasarların oluştuğu düşünülmektedir." ifadesine yer verilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :