Mersin'de "aşırı sıcak" izni

Mersin'de "aşırı sıcak" izni

Kentte, hava sıcaklıklarının "olağan dışında" seyretmesi nedeniyle, hamile, engelli ve kronik hastalığı olan kamu çalışanlarına 3 günlük idari izin verildi

Mersin'de, mevsim normallerinin üzerinde seyreden aşırı sıcaklar nedeniyle hamile, engelli ve kronik hastalığı olan kamu çalışanlarına 3 günlük idari izin verildi.

Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamada, Vali Yardımcısı Mahmut Halal başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nda bazı personelin sıcaklar nedeniyle idari izinli sayılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Açıklamada, "İlimizde yaz döneminde içinde bulunduğumuz günlerde hava sıcaklıklarının olağan dışında seyretmesinden dolayı tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gebe, engelli ve kronik hastalığı olan personelin amirlerine bilgi vermek kaydıyla 5, 6 ve 7 Ağustos tarihlerinde idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

Hava sıcaklığının 35 dereceyi, nemin ise yüzde 65'leri bulduğu kentte, sıcaklıkların bu hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı