Mersin Üniversitesinde yeni akademik yıl başladı

Mersin Üniversitesinde yeni akademik yıl başladı

Mersin Valisi Çakacak:- "Mersin Üniversitesinin akademik birim ve kadroları, teknik ve fiziki altyapısı ile ülkemizin gereksinim duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, bilim ve teknolojinin geliştirilmesinde, yarınlarımız olan gençlerimizin eğ

MERSİN (AA) - Mersin Valisi Özdemir Çakacak, "Mersin Üniversitesinin akademik birim ve kadroları, teknik ve fiziki altyapısı ile ülkemizin gereksinim duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, bilim ve teknolojinin geliştirilmesinde, yarınlarımız olan gençlerimizin eğitiminde üstlendiği rolü güçlü bir şekilde yerine getirmektedir." dedi.

Çakacak, Mersin Üniversitesinin 2016-2017 Akademik Yılı açılış töreninde, üniversitenin kuruluşundan bu yana bilimsel çalışmaların yanı sıra kentin dinamikleriyle iş birliği içerisinde olduğunu söyledi.

Kentin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine Mersin Üniversitesinin ivme kattığını ifade eden Çakacak, üniversitelerin bilimsel düşüncelerin kök salmasında önemli bir güç olduğunu aktardı. Çakacak, "Üniversiteler düşüncelerin serbestçe ifade edildiği her türlü yeni fikirlerin üretildiği, yeni fikirlerin üretildiği, tartışıldığı, bilgi ve teknolojinin oluşturulup kullanıldığı çok özel yerlerdir." diye konuştu.

Üniversitelerin demokrasinin gelişmesi, bilgi ve teknolojinin üretilmesi bakımından da lokomotif olma görevi üstlendiğini vurgulayan Çakacak, şunları söyledi:

"Küreselleşen günümüz dünyasında eğitimde başarı sağlayarak, nitelikli insan gücünü yetiştiren ülkelerin çağdaş, uygarlık ve teknolojide ileri düzeye ulaştığı ve dünya ekonomisini kontrol ederek küresel ölçekte söz sahibi olduğu görülmektedir. Üniversiteler ise bunu sağlayan, toplumu aydınlatma görevini üstlenen çağdaş düşünce çeşitliliği yaratmada öncüdürler. Ülkemizde üniversitelerin mevcut durumunun daha da iyileştirilmesi ve yeni üniversiteler kurulması konularında önemli çalışmalar yürütülüyor. Mersin Üniversitesinin akademik birim ve kadroları, teknik ve fiziki altyapısı ile ülkemizin gereksinim duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, bilim ve teknolojinin geliştirilmesinde, yarınlarımız olan gençlerimizin eğitiminde üstlendiği rolü güçlü bir şekilde yerine getirmektedir."

Çakacak, eğitimde başarıyı yakalayan ve nitelikli insan gücü yetiştiren ülkelerin, çağdaş uygarlık ve teknolojide ileri seviyeye ulaşarak dünya ekonomisinde söz sahibi olduğunu ve bu süreçte üniversitelerin büyük rol oynadığını dile getirdi.

Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmada öğrencilere büyük görevler düştüğünü ifade eden Çakacak, "Üniversite çağınızı en iyi şekilde değerlendirmenizi bekliyor, dünyanın her ülkesinde adınızdan söz ettireceğiniz ve örnek alınacağınız bilgi, birikim ve deneyimi edinmenizi arzuluyoruz. Sizlerin, ilerleme ve yenilenmeye daima açık, ülkemize ve insanlığa yararlı olma arayışı içinde olacağınıza yürekten inanıyoruz." diye konuştu.

- "Akademik ve fiziki güçlenme devam ediyor"

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı da törende yaptığı konuşmada, üniversitelerinin eğitim-öğretim faaliyetleri kapsamında yaptığı bilimsel, sosyal, kültürel araştırmalarla bölgede öncü konuma geldiğini ifade etti.

Üniversitelerinin bilim ve teknoloji koşullarına göre her geçen gün yenilendiğini ve ilerlediğini belirten Çamsarı, son iki yılda önemli akademik gelişmelere imza attıklarını söyledi.

Çalışmalarına devam edeceklerini vurgulayan Çamsarı, şöyle devam etti:

"Üniversitemizi akademik açıdan güçlendirmek kadar fiziki alanda geliştirmek için de çalışmalarımız son hızıyla devam etmektedir. Yıl içerisinde de çalışmalarımız devam edecek. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında da öğrencilerimizin sorumlulukların bilincinde olan yetişkin bir üniversite öğrencisi olarak kendilerinden beklenecek olgunluk düzeyinde davranacaklarından hiç şüphem yoktur. Aynı şekilde değerli akademik ve idari personelimizin de sorumluluklarını tam anlamıyla yerine getireceklerine inancım tamdır."

Çamsarı, ilerleyen günlerde 15 Temmuz'da yitirilen şehitler anısına Çiftlikköy Kampüsü içerisinde "15 Temmuz Demokrasi Şehitler Ormanı" oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulan, Uğur Oral Kültür Merkezinde de Ahmet Baran ve "İki Kelime" grubunun konserleriyle devam eden programda, Hakan Mengüç tarafından açılış dersi ve ney dinletisi gerçekleştirildi.

Açılış törenine, AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, idari ve akademik personel ile öğrenciler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :