"Mersin Uluslararası Narenciye Festivali"nin ardından

"Mersin Uluslararası Narenciye Festivali"nin ardından

Mersin Valisi Çakacak: "Daha fazla üreticiyi etkinliklere dahil etmenin yollarını aramalıyız"

MERSİN (AA) - Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 15-16 Kasım'da bu yıl 5'incisi düzenlenen "Uluslararası Narenciye Festivali" etkinliklerine üreticilerin daha fazla katılımının sağlanması gerektiğini söyledi.

Çakacak, Mersin Ticaret Borsası'nda gerçekleştirilen değerlendirme ve kapanış toplantısında, festivalin birlik ve beraberlik ruhuyla yapıldığını söyledi.

Festivali her kesimin sahiplendiğini belirten Çakacak, "Bu hem festival, hem de Mersin açısından büyük kazanç. Cennet gibi bir şehir olan Mersin'e Allah her türlü güzelliği, zenginliği vermiş. Bu güzelliklerden faydalanmayı bilmek lazım" dedi. 

Festivallerin şehirlerin tanıtılmasında etkin olduğuna dikkati çeken Çakacak, şöyle konuştu:

"Festivallerde 'neden daha fazla üretici yer alamıyor' bunu sormamız gerekiyor. Alması da gerekir. Narenciye festivalinde daha fazla üreticiyi etkinliklere dahil etmenin yollarını aramalıyız. Üretici aynı zamanda bundan gelir elde ediyor. 'Narenciye ulusal ve uluslararası alanda daha fazla nasıl tanıtılabilir' bu sorulara cevap vereceğimiz yerler, festivalden öte yapacağımız farklı çalışmalar olmalıdır. Mersin'in ihtiyacı olan şey daha ileriye götürülmesi noktasında her çevrenin birlik beraberliğidir." 

- "Üretici festivale katılmıyor"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da böyle bir festivalin Mersin'de yapılmasının önemine işaret etti.

Festivallerin, kentlerin tanıtımında, insanlarının bir araya getirilmesinde ve bütünleştirilmesinde önemli olduğunu ifade eden Kocamaz, "Festivalde benim gördüğüm tek eksik üreticinin festivale katılmıyor olması. Bunun nedenini hep birlikte araştırmak durumundayız" diye konuştu.

Festivalin biraz daha masaya yatırılması gerektiğinin altını çizen Kocamaz, şöyle devam etti:

"Burada herkesin beklentisi, üreticinin biraz daha fazla kazanması. Festivalin tanıtım bölümü güzel ama geriye dönüşünü biraz daha ele almamız gerekiyor. Bir araştırma grubu oluşturularak, üretim, teşvikler ve pazarlama konusunda eksikliklerimizi tespit etmeli, çözüme yöneltecek gayret göstermeli."

Festival İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir ise festivalin kentin ve narenciyenin tanıtılmasına önemli katkılar sağladığını kaydetti.

Mersinlilerin festivali benimseyip sahip çıktığını aktaran Özdemir, "İki gün boyunca alana akan yüz binlerce vatandaşımız bunun en önemli göstergesi. Tam 132 firma, kuruluş ve sivil toplum örgütü stant açarak, vatandaşla buluştu. Akdeniz kültürünün özelliklerini yansıtmaya çalıştığımız festivalimiz, Mersinlilik bilincinin oluşmasına büyük katkı sağladı" dedi.

Konuşmaların ardından festival kapsamında düzenlenen fotoğraf ve satranç turnuvasında dereceye girenlere ödülleri verildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı