Mersin Tarım Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi için ilk adım

Mersin Tarım Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi için ilk adım

Mersin'de, tarım ve gıda sektöründe çalışan firmaların sorunlarına Ar-Ge temelli çözüm bulması ve kamu, üniversite, özel sektörü bir araya getirmesi hedeflenen Tarım Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi için kurucu heyet protokolü imzalandı- Vali Özdemir Çak

MERSİN (AA) - Mersin'de, tarım ve gıda sektöründe çalışan firmaların sorunlarına Ar-Ge temelli çözüm bulması ve kamu, üniversite, özel sektörü bir araya getirmesi hedeflenen Tarım Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulması amacıyla kurucu heyet protokolü imzalanarak ilk adım atıldı.

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Mersin Tarım Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin kurucu heyet protokolü için Vali Özdemir Çakacak başkanlığında toplantı düzenlendi.

Çakacak, Valilik makamındaki toplantıda, imzalanacak protokolle Mersin Tarım Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi başvuru dosyasının Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunularak ilk resmi adımın atılacağını belirterek, "Bakanlık tarafından yapılacak inceleme ve değerlendirme sonucunda, kurulacak geliştirme bölgesi için Mersin Teknopark tarafından ayrı bir proje çalışması yapılacak." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Davut Keleş tarafından, kurulması planlanan bölge ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili sunum yapıldı, Tarım Gıda Teknoloji Bölgesi kurucu heyetinin oluşturulmasına dair protokol imzalandı.

Toplantıya Çakacak'ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Erdemli Ticaret Odası Başkanı Orhan Sarı, Tarsus Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kubilay Hıdıroğlu, Akdeniz İhracatçı Birliklerini temsilen Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz da katıldı.

- Geliştirme bölgesi

Tarsus ilçesi Alifakı ve Heleke mahalleleri ile Erdemli ilçesindeki Alata Mahallesi'nde bulunan 3 lokasyonda kurulması planlanan Mersin Tarım Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin tarım ve gıda sektöründe çalışan firmaların sorunlarına Ar-Ge temelli çözüm bulması, inovatif ürünler geliştirilebilmesi için kamu, üniversite ve özel sektörü bir araya getirerek, kısa sürede daha etkin ve daha az maliyetli çalışmalar yapılmasına olanak sağlayacak bir altyapı oluşturması hedefleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :