Mersin İdmanyurdu'na yönelik icra iddiaları

Mersin İdmanyurdu'na yönelik icra iddiaları

Mersin Büyükşehir Belediyesi, belediyeye ait spor tesisinin kullanımından kaynaklı alacaklarla ilgili kulübe icra işlemi başlatıldığı iddialarını yalanladı

MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, Spor Toto Süper Lig ekibi Mersin İdmanyurdu'na belediyeye ait tesisin kullanımından kaynaklı alacaklarla ilgili icra işlemi başlatıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, bazı haber siteleri ile sosyal medya hesaplarında "Mersin Büyükşehir Belediyesi alacaklarının tahsil edilmesi için Mersin İdmanyurdu’nu icraya verdi" şeklinde yer alan haberlerin haksız itham ve iftira içerikli olduğu belirtildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın göreve başladığı günden itibaren Mersin İdmanyurdu’na yaptığı hizmetlerin ortada olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kocamaz, büyükşehir belediye başkanı seçilmesinin hemen ardından elini taşın altına koymuş, kulüp yönetimine maddi manevi yardımcı olmak için her türlü çabayı göstermiş ve bunda da başarılı olmuştur. Her yerde ve her zeminde Mersin İdmanyurdu’na gerekli her türlü desteği vereceğini taahhüt eden ve veren Kocamaz, Sayıştay müfettişlerinin Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin alacaklarına karşılık yasal işlem başlatması yolundaki raporlarına karşın herhangi bir işlem yapmamıştır. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin alacaklarının tahsili için Mersin İdmanyurdu kulübümüze dava açtığı doğrudur ancak bu dava bir önceki dönemde, 2012 ve 2013 yılında açılmıştır. Yani açılan icra davasıyla Kocamaz’ın uzaktan yakından bir ilgisi yoktur."

Kulübe icra gönderilmesinin önceki dönemde yapıldığına dair resmi belgelerin de paylaşıldığı açıklamada, Mersin İdmanyurdu’na spor tesisleri yaptırmak için Büyükşehir Meclisi’nde karar alındığı ve 10 milyon liralık bütçenin onaylandığı hatırlatıldı.

Yapılacak tesislerle ilgili Mersin Valiliği aracılığıyla, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nden 80 dönüm arazinin tahsisi için talepte bulunulduğu bildirilen açıklamada, "Talep yazısına olumlu cevap verildiği andan itibaren proje çalışmalarına başlanacak ve en kısa sürede tamamlanacaktır. Kamuoyundan ricamız, Mersin İdmanyurdu taraftarını Kocamaz’a karşı kışkırtmak isteyenlerin bu haksız karalama ve iftiralarına asla itibar etmemeleridir" ifadesine yer verildi.

Spor Toto Süper Lig ekibi Mersin İdmanyurdu çalışmalarını mülkiyeti Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait Macit Özcan Spor Kompleksi'nde sürdürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı