Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Çalımbay:

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Çalımbay:

"Transfer yasağı olmasaydı, elim geniş olsaydı buradan 10 kişi gönderiyordum. 4 tane oyuncu alırdım ve transferi kapatırdım. Transfer yasağının gelmesi hem Türk futbolu hem de bizim için çok üzücü bir şey"

MERSİN (AA) - Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, takıma verilen transfer yasağının kendilerini zor durumda bıraktığını belirterek, "Transfer yasağı olmasaydı, elim geniş olsaydı buradan 10 kişi gönderiyordum. 4 tane oyuncu alırdım ve transferi kapatırdım. Transfer yasağının gelmesi hem Türk futbolu hem de bizim için çok üzücü bir şey" dedi.

Çalımbay, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, yoğun bir maç trafiğine girdiklerini söyledi.

 Devre arasında çok iyi kamp geçirdiklerini ve 2 hazırlık maçı oynadıklarını hatırlatan Çalımbay, İstanbul Başakşehir maçına iyi başladıklarını ancak beraberlikle ayrıldıklarını ifade etti.

Yarın Ziraat Türkiye Kupası'nda Bursaspor'la karşılaşacaklarını kaydeden Çalımbay, şöyle devam etti:

"Kupa maçı için 18 kişilik kadroyu kurmakta zorlanıyorum, Serkan Balcı, Vederson, Sinan Kaloğlu, Oktay Delibalta ve Welliton sakat. Eren'in kişisel problemleri var o yüzden kadroya alamadık. Kupa bize biraz zor gelecek. İnşallah bu turu geçeceğiz ama ileride kesinlikle zorlanacağız. Yarın kupa maçını iyi bitirmemiz gerekiyor. Yenersek turu geçiyoruz. Bursa takımının gücünü de biliyoruz."

Mersin İdmanyurdu'nun transfer yasağı olduğunu hatırlatan Çalımbay, bu konunun kendileri için en büyük sorun olduğunu ifade etti.

Yasağın kalkmasını umut ettiklerini aktaran Çalımbay, şöyle konuştu:

"Kalkarsa bir kaç tane takviye yapacağız. Geçen gün Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçını izledim çok iyi bir oyuncu almışlar. Maça girdi oyunu değiştirdi. Biz bir kaç takviye alsak belki hiçbir sıkıntımız olmayacak ve hiçbir maçtan çekinmeyeceğiz. Bizim içeride Beşiktaş maçını saymazsak mağlubiyetimiz yok ama deplasmanda da 1 galibiyet var. Demek ki bize deplasmana göre oyuncu lazım ama alma şansımız yok."

Çalımbay, yasak olmaması halinde takımda bir takım değişiklikler yapabileceğini anlatarak, "Transfer yasağı olmasaydı, elim geniş olsaydı buradan 10 kişi gönderiyordum. 4 tane oyuncu alırdım ve transferi kapatırdım. Transfer yasağının gelmesi hem Türk futbolu hem de bizim için çok üzücü bir şey" dedi.

Kulüpte ödeme sorunu olmadığına dikkati çeken Çalımbay, bazı futbolcuların geçmişten gelen bazı alacakların olduğunu, bunların ödenmemesi durumunda sıkıntı yaşanacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı