Mersin Büyükşehir Belediyespor yeni sezon için iddialı

Mersin Büyükşehir Belediyespor yeni sezon için iddialı

- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Mersin Büyükşehir Belediyespor, bu sezon mücadele edeceği tüm kulvarlarda başarılı olmayı hedefliyor- Başantrenör Şencan: "FIBA Avrupa Ligi'nde grubumuz çok güçlü, çünkü her ligin şampiyonu bulunuyor. Bi


MERSİN (AA) - MUSTAFA ÜNAL UYSAL - Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Mersin Büyükşehir Belediyespor, bu sezon mücadele edeceği tüm kulvarlarda başarılı sonuçlar almayı hedefliyor.

Yeni sezon öncesi yoğun bir hazırlık dönemi geçiren Mersin Büyükşehir Belediyespor, ligin ilk haftasında yarın sahasında Beşiktaş'ı konuk edecek. Mersin ekibi, FIBA Avrupa Ligi'nde ise 26 Ekim Çarşamba günü Fransa temsilcisi BLMA'yı ağırlayacak.

Mersin Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Özlem Şencan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon mücadele edecekleri tüm kulvarlarda iddialı olduklarını söyledi.

Yarınki rakipleri Beşiktaş'ı yenerek sezona iyi bir başlangıç yapmayı hedeflediklerini aktaran Şencan, "Ligde hedefimiz geçen sezonki gibi üst sıralar. Bunu yapabilecek güçte olduğumuzu düşünüyorum. Geçen sezon iyi maçlar oynadık. Bu sene de iyiyiz. Angel McCoughtry'nin gitmesi dezavantaj olabilir ama onun yerine aldığımız oyuncular da kaliteli. Verimli bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum. Basketbolseverler bu sezon daha güzel bir takım seyredecek." dedi.

Şencan, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde güçlü rakiplerinin bulunduğunu ancak kendilerinin de iyi bir kadroya sahip olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu sezon iki ligde mücadele edeceğiz. Ayrıca Türkiye Kupası var. Zor bir maraton olacak ama ona göre kadromuzu geniş tuttuk. Tüm kulvarlarda mücadele edecek gücümüz var. Avrupa'da grubumuz çok güçlü, çünkü her ligin şampiyonu bulunuyor. Bizden Fenerbahçe de var. Avrupa'da da elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. İlk turu geçmeyi hedefliyoruz. Geçemezsek de FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda devam etmek istiyoruz. FIBA Avrupa Ligi'nde ilk maçımızı BLMA ile oynayacağız. Yenebilecek güçteyiz. Bizim oyuncularımızın ağır basacağını düşünüyorum, elimizden geleni yapacağız."

Özlem Şencan, Amerikan Kadınlar Basketbol Ligi'nde (WNBA) mücadele eden oyuncularının da takıma katıldığını sözlerine ekledi.

Takım kaptanı Nilay Kartaltepe ise yeni sezon öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ifade etti.

Geçen sezon gösterdikleri performansın üzerine çıkmayı hedeflediklerini anlatan tecrübeli basketbolcu, "Hem ligi hem Avrupa'yı bir arada başarıyla götürmek istiyoruz. Avrupa'da zorlu takımlar var. Ülke şampiyonları ile aynı grupta bulunuyoruz. Bu gruptan çıkmak istiyoruz."diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :