Mersin 15. Uluslararası Müzik Festivali

Mersin 15. Uluslararası Müzik Festivali

Festivalin açılışı, Beethoven'ın 9. Senfonisinin seslendirileceği konserle yapılacak

MERSİN (AA) - Türkiye'nin opera yıldızları, 15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali açılış konserinde, Ludwig van Beethoven'ın 9. Senfonisini seslendirilecek.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulundan yapılan yazılı açıklaya göre, festival, Beethoven'ın 9. Senfonisiyle perdelerini açacak.

Açılış konseri, 11 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00'de Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde yapılacak.

İlk seslendirilişi 7 Mayıs 1824'te Viyana'da gerçekleştirilen, dünyanın başlıca orkestralarının repertuvarlarında halen başyapıt olarak bulunan eser, bu kez Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu'nun yorumu ve Prof. Dr. Rengim Gökmen'in yönetiminde seslendirilecek. Konserde Türkiye'nin opera yıldızları Bengi İspir Özdülger, Ezgi Karakaya, Aykut Çınar, Teyfik Rodos solist sanatçı olarak yer alacak.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, yaptığı açıklamada, uzun hazırlık döneminden sonra festivalin büyük bestekar Beethoven'ın 9. Senfonisiyle perdelerini açacağını aktardı.

Öte yandan, konser öncesi gerçekleştirilecek etkinlikte festival ödüllerinin yanı sıra, 6. Beste Yarışması'nda dereceye giren eserin sahibine de ödülü takdim edilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :