Merkez Parti Genel Başkanı Karslı:

Merkez Parti Genel Başkanı Karslı:

"Cumhuriyet kurulduğundan beri bu memlekette muhakemeden, yargıdan mağdur olmayan kurum, kuruluş ve insan kalmadı"

ANKARA (AA) – Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, "Cumhuriyet kurulduğundan beri bu memlekette muhakemeden, yargıdan mağdur olmayan kurum, kuruluş ve insan kalmadı" dedi.

Karslı, partisinin genel merkezinde düzenlenen istişare toplantısında, Türkiye’de siyasi partilerin çok önemli konuları görmezden geldiğini ifade etti.

“Yollar kesiliyor günlerce ama iktidardan çıt yok. Bayrak indiriliyor, ses yok. Vatandaşlar esir alınıyor, basın yasağı geliyor. Çocuklar dağa kaçırılıyor, kaçıranlardan medet bekleniyor. Türkiye’yi bölmek için en hain planlar yapan, askeri şehit eden teröristlerin heykeli dikiliyor" diyen Karslı, ülkenin vicdanların rahatsız olduğu bir noktada bulunduğunu aktardı.

Milletin mukadderatının tehlikede olmasına karşın hükümetin "sustuğunu" ileri süren Karslı, "Neyle uğraştıklarını hepimiz görüyoruz. Neyle uğraşıyorlar? Hukukla uğraşıyorlar, operasyonlarla uğraşıyorlar. Cumhuriyet kurulduğundan beri bu memlekette muhakemeden, yargıdan mağdur olmayan kurum, kuruluş ve insan kalmadı. Bu hükümet zamanında da bu zirveye çıktı. Her gün bir operasyon, her gün bir tutuklama, her gün garabet bir şey" diye konuştu.

Adaletin, kim suç işlediyse onun yakasına yapışması gerektiğine değinen Karslı, ancak hukukun şimdiye kadar hep birilerini mağdur etme aracı olarak kullanıldığını öne sürdü.

Karslı, Türkiye’de Türk-Kürt problemi, ayrımı olmadığını dile getirerek, “PKK problemi, Apo problemi, terörizm problemi var” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı