Merkez Bankasının faiz indirimine devam etmesi

Merkez Bankasının faiz indirimine devam etmesi

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ CEO'su Bozkurt:-"Kredi faiz oranlarına yansıyacak muhtemel düşüşlerle birlikte otomotiv sektörünün bir ivme yakalayacağını öngörüyorum"-"İhtiyaç sahiplerinin otomobil alım kararlarını öne çekmelerini bekliyorum"

İSTANBUL (AA) - Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz indirimiyle ilgili, "Kredi faiz oranlarına yansıyacak muhtemel düşüşlerle birlikte otomotiv sektörünün bir ivme yakalayacağını öngörüyorum." ifadesini kullandı.

TCMB'nin faiz indirimine devam etmesine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bozkurt, TCMB Para Politikası Kurulunun (PPK) marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) yüzde 9,50'den yüzde 9'a indirdiğini hatırlatarak, 50 baz puanlık faiz indirim kararının, kredi faizlerine yansımasıyla araç alım kararlarını olumlu yönde etkileyeceğini dile getirdi.

Bozkurt, şunları kaydetti:

"Kredi faiz oranlarına yansıyacak muhtemel düşüşlerle birlikte otomotiv sektörünün bir ivme yakalayacağını öngörüyorum. Otomobil satın alımında kredi kullanım oranı, geçen yıla göre yüzde 6 artarak yüzde 46'dan 52'ye yükseldi.

Otomobil alımında kredi kullanımının hala en çok tercih edilen yöntem olduğunu görüyoruz. Taşıt kredisi kullanım vadesinin ortalama 32 ay olduğundan hareketle faizlere yansıyacak bu düşüş, aylık ödeme tutarlarını da geri çekeceği için ihtiyaç sahiplerinin otomobil alım kararlarını da öne çekmelerini bekliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :