Merkel-Rama görüşmesi

Merkel-Rama görüşmesi

Arnavutluk Başbakanı Rama: - "Bölgemizde, her güvensiz, belirsiz durumdan ve boşluktan faydalanmaya, AB ile olan ilişkilerimizi bozmaya çalışacak çevreler mevcut"- Almanya Başbakanı Merkel: - "Arnavutluk son yıllarda büyük değişim gösterdi. Son yıllarda ö

BERLİN (AA) - Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, ülkesinin AB üyeliğini istediğini ancak AB ile ilişkilerini bozmaya çalışan çevreler bulunduğunu söyledi.

Rama, Berlin'de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü.

Rama, görüşme öncesinde Merkel ile birlikte yaptığı açıklamada, Arnavutluk'un bugün 104. bağımsızlık gününü kutladığını ve o zamanlarda bile Asya yerine Avrupa'ya yönelme kararı aldığını belirterek, Arnavut halkının bunu Avrupa'nın baskısıyla değil, kendi arzu ve iradesi ile yaptığını ifade etti.

"Bölgemizde, her güvensiz, belirsiz durumdan ve boşluktan faydalanmaya, AB ile olan ilişkilerimizi bozmaya çalışacak çevreler mevcut." diyen Rama, buna rağmen Arnavut halkının gelecekte daha iyi yaşaması amacıyla kendilerine koydukları hedefler için çaba harcamayı sürdüreceklerini kaydetti.

Almanya'nın da desteği ile 3 yıl içinde ağırlıklı olarak hukuk alanında geniş çaplı reformlar başlattıklarını anlatan Rama, Arnavutluk'un AB ile ilişkilerini açık ve samimi şekilde sürdüreceğini, ülkesinin ve Kosova'da yaşayan Arnavutların da Almanya'nın kendilerini desteklemesinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Almanya Başbakanı Merkel de Rama ile Arnavutluk'taki siyasi gelişmeleri ele alacaklarını ve bu ülkeye gelecekte ne şekilde yardımcı olabileceklerini görüşeceklerini söyledi.

"Arnavutluk son yıllarda büyük değişim gösterdi. Son yıllarda önemli reform adımları atıldı, atılmaya da devam ediliyor." şeklinde konuşan Merkel, kendilerinin de Arnavutluk'u özellikle hukuk reformları konusunda desteklediklerini ifade etti.

AB'nin de iç siyasi zorluklara rağmen Arnavutluk'taki gelişmeleri olumlu karşıladığını belirten Merkel, Rama hükümetinin, organize suç şebekelerine ve rüşvetçiliğe karşı mücadele gibi zor konularda sürdürdüğü çabaları da takdir ettiklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :