Merkel - Kral Abdullah görüşmesi

Merkel - Kral Abdullah görüşmesi

Merkel ve Ürdün Kralı Abdullah sığınmacı krizini görüştü- Merkel: ''Şimdi sıra Londra Konferansı'nın sonuçlarını uygulamakta''- Kral Abdullah: “Taşıdığımız yük, Şansölye Merkel’in ve Almanya’nın desteği sayesinde hafiflemiştir''

BERLİN (AA) - Almanya Başbakanı Angela Merkel Ürdün'ün kabul ettiği sığınmacılara ilişkin, ''Sıra şimdi Londra Konferansı'nın sonuçlarını uygulamakta.'' dedi.

Angela Merkel Berlin'de Ürdün Kralı 2. Abdullah Bin Hüseyin ile bir araya geldi.

Görüşmeden önce yaptıkları ortak basın toplantısında, Merkel önceki gün bir konferansta, "Ürdün'ün çok sayıda sığınmacı kabülüyle karşılaştığı zor duruma Avrupa ve diğer ülkeler olarak nasıl yardım edebilecekleri" sorusunun tartışılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini aktardı.

Almanya Şansölyesi, Londra'da Suriyeli sığınmacılar için bir yardım konferansı düzenlendiğini hatırlatarak, ''Şimdi sıra Londra Konferansı'nın sonuçlarını uygulamakta.'' dedi.

Ürdün'ün hem Irak hem de Suriye'ye sınırı bulunan bir ülke olduğuna dikkati çeken Merkel, buradan ülkedeki zor durumun anlaşılabileceğini ve Kral'ın ülkesinin ekonomisi ve genç insanlara umut verme konusunda ne kadar mücadele ettiğini görebildiklerini kaydetti.

Merkel ayrıca yarın Münster'de Uluslararası Vestfalya Barış Ödülü'nü alacak Kral Abdullah'ı da tebrik ettiğini sözlerine ekledi.

Ürdün Kralı 2. Abdullah da Alman hükümetinin ve halkının ülkesine verdiği destek için teşekkür etti.

Suriye’deki iç savaş nedeniyle Ürdün’ün büyük bir sığınmacı akınıyla karşı karşıya kaldığını, bugün Ürdün nüfusunun yüzde 20’sini Suriyeli sığınmacıların oluşturduğunu kaydeden Kral Abdullah, “Taşıdığımız yük, Şansölye Merkel’in ve Almanya’nın desteği sayesinde hafiflemiştir.” ifadesini kullandı.

Almanya Başbakanı Merkel’in, sığınmacı krizine çözüm konusunda insani ve ahlaki bir tavır takındığını, bu alanda uluslararası alanda da liderlik yaptığını vurgulayan Kral Abdullah, “Eğer Sayın Şansölye ve Almanya’nın oynadığı rol olmasaydı, bugün bizim bölgemizin, ayrıca Afrika ve dünyanın çok daha kötü bir durumda olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Merkel ve Kral Abdullah daha sonra heyetlerarası görüşmelerde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :