Merkel, Almanya iç istihbarat teşkilatı BfV'yi ziyaret etti

Merkel, Almanya iç istihbarat teşkilatı BfV'yi ziyaret etti

Almanya'da 2 bin 700 çalışanı olan BfV'yi ilk kez ziyaret eden Merkel, illegal

KÖLN (AA) - Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, 2 bin 700 çalışanı olan iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın (BfV) Köln'deki merkezini ziyaret ederek, illegal gruplara yönelik yetkililerden brifing aldığı bildirildi.  

Ülkede 2005 yılından bu yana Başbakanlık görevini sürdüren ve BfV'nin merkezini görevi süresince ilk kez ziyaret eden Merkel'e BfV Başkanı Hans Georg Maassen eşlik etti. Ziyaretin ardından  gazetecilere açıklama yapan Merkel, BfV'nin yaptığı işlerin önemine dikkati çekerek, ''Burada çalışanlar Almanya'nın güvenliği için önemli işler yapıyorlar'' dedi.

Almanya'da yaşayan herkesin güven içinde yaşamasını istediklerini dile getiren Merkel, bunun için ilgili birimlerin yabancı istihbarat teşkilatları da dahil koordinasyon içinde çalışmasının önemli olduğunu belirtti. 

Angela Merkel, son zamanlarda sosyal medya ve internetin çok hızlı bir şekilde geliştiğini, ilgili birimlerin buralarda istihbarat analizlerini kısa sürede sonuçlandırıp harekete geçmesinin önem kazandığını vurguladı. 

Merkel, ziyaretinde kendisine Almanya'da uzun yıllardır varolan aşırı sağ ve aşırı sol sorunu ile illegal gruplara yönelik brifing verildiğini de ifade etti. 

Brifingte ayrıca Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü konusunda geçmişte yaşanan sıkıntıların ve olayların aydınlatılması hususunun konuşulduğunu vurgulayan Merkel, buna binaen de Federal Meclis'te kurulan NSU Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı tavsiye raporundaki teşkilatla ilgili tavsiye maddelerinin görüşüldüğünü kaydetti.

Angela Merkel, ülke güvenliğine katkılarından dolayı istihbarat çalışanlarına da teşekkür etti. Öte yandan, Merkel'in ziyareti sırasında çevrede yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü. 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı