Meriç Köprüsü'nde rengarenk kortej

Meriç Köprüsü'nde rengarenk kortej

Edirne, Bursa, Bolu, İzmir Seferihisar, Macaristan, Bulgaristan, Romanya, Moldova, Bosna Hersek ve Karadağ'dan bando ekiplerinden oluşan kortej tarihi Meriç Köprüsü'nden konser vererek geçti

EDİRNE (AA) - Edirne'de, 9. Bando ve Ciğer Festivali kapsamında, bando ekiplerinin oluşturduğu kortej tarihi Meriç Köprüsü'nden marşlar çalarak geçti.

Festival kapsamında, Edirne, Bursa, Bolu, İzmir Seferihisar, Macaristan, Bulgaristan, Romanya, Moldova, Bosna Hersek ve Karadağ'dan bando ekipleri ve tava ciğer ustaları Meriç Köprüsü'nden geçerek, Karaağaç Mahallesi Lozan Caddesi'ndeki alana geldi.

Bando ekipleri, Guinness rekorlar kitabına giren 7 metre uzunluğunda, 80 santimetre derinliğinde, 2 tonluk tavanın etrafında mini konser verdi.

Oyuncu Açelya Akkoyun ve beraberindekiler dev tavayı deterjan ve uzun saplı fırçalarla temizledi, bir itfaiye eri de tavanın yıkanmasına su tutarak yardımcı oldu.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşçan, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin ikinci gününün de coşkuyla devam ettiğini söyledi.

Misafir bando ekipleriyle tarihi Meriç köprüsünden geçişin gerçekleştirildiğini belirten İşcan, "Guinness rekorlar kitabına giren tavamızın önünde festivalimiz devam ediyor. Festivalimizin üçüncü günü yarın gerçekleşecek. Yarın saat 17.00'de Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından Saraçlar Caddesi'nde ciğerci esnafımızın ciğerlerini pişirmesiyle devam edecek. Edirne'mize gelen tüm konuklarımızı bekliyoruz." diye konuştu.

Bir gazetecinin "Yarın ne kadar ciğer dağıtılacak, kaç kişinin katılması bekleniyor?" sorusuna İşcan, "Bu sürpriz olsun." dedi.

Buradaki etkinliğin ardından bando ekipleri Protokol Evi, Karaağaç Mahallesi ve Kent Ormanı'nda mini konserler verdi.



Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :