Merhamet ve Adalet Uluslararası Kısa Film Yarışması

Merhamet ve Adalet Uluslararası Kısa Film Yarışması

Çekmeköy Belediyesince düzenlenen yarışmada büyük ödül için yarışacak 20 film belirlen

İSTANBUL (AA) - Çekmeköy Belediyesi tarafından organize edilen "Merhamet ve Adalet Uluslararası Kısa Film Yarışması"nda, büyük ödül için yarışacak 20 film belli oldu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen yarışmaya, 20 ülkeden 520 film katıldı.

Aday filmler, İran sineması uzmanı, eleştirmen, yazar Cihan Aktaş, film eleştirmeni Bünyamin Yılmaz, İstanbul Film Festivali'nde, Kalandar Soğuğu ile "En İyi Yönetmen Ödülü" dahil 4 ödül kazanan Mustafa Kara ve yapımcı Ferhat Eşsiz'in yer aldığı kurul tarafından belirlenerek, yarışma jürisine iletildi.

Ön elemeyi geçen 20 film arasından yarışmayı kazanan ilk 3 filmi belirleyecek jürinin başkanlığını İranlı yönetmen Majid Majidi üstleniyor. Jüri üyeleri arasında Osman Sınav, Hasanali Yıldırım, Mehmet Özgür ve Faysal Soysal'ın yanı sıra Bosna'dan Sahin Sisic ile Filistin'den Rashid Masharawi de yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığının yanı sıra Kültür Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklenen yarışmada toplam 20 esere 99 bin lira ödül verilecek.

Ön elemeyi geçen Abdurrahman Öner "Buhar", Ercan Selim Öngöz "Cennet İçin", Abdelhamid Mahfoud "Draw The Prophet", Ramazan Akdağ "Elif", Turan Haste "Hasat Zamanı", Elif Yüksel "Hayat Bu", Muaz Güneş ve Emrah Doğru "Hek-Yumurta", Ahmet Toklu "Huzurevi", Abdullah Şahin "Kontur", Mehmet Akif Güler "Kuş Dili", Selman Nacar "Kuyu", Denizcan Yüzgül "One Human Family", Seyid Çolak "Serender", Tayfun Dalkılıç "Sınırda", Nuri Cihan Özdoğan "Sırat", Hakan Sümer "Sonuç", Hasan Kalender "Tecahül-i Arif" Hasan Kalender, Reza Jamali "The Bridge", Nafiseh Sadat "There Are No Thieves In This City" ve Serdal Altun ise "Uçurtma" isimli filmleriyle yarışacak.

Yarışmanın ödül töreni, 8 Mayıs'ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :