Merasim Sokak'ta keşif yapıldı

Merasim Sokak'ta keşif yapıldı

Ankara Merasim Sokak'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısıyla ilgili dava kapsamında keşif yapıldı

ANKARA (AA) - Ankara Merasim Sokak'ta, 29 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısıyla ilgili dava kapsamında keşif yapıldı.

Davanın görüldüğü, Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fahrettin Yıldız başkanlığındaki mahkeme heyeti, 2 bomba imha uzmanı ve bir olay yeri inceleme uzmanı ile bugün Merasim Sokak'a gitti.

Mahkeme üyeleri, keşif sırasında uzman ekiplerden bilgi aldı.

Patlatılan bombanın etki alanının görüşüldüğü keşif sırasında, konutlar ve patlama yeri arasındaki mesafe ölçüldü.

Davanın son celsesinde, patlamanın yaşandığı Merasim Sokak'ta keşif yapılmasına karar verilmişti.

- Patlama

Ankara Merasim Sokak'ta, 17 Şubat 2016'da 29 kişinin hayatını kaybettiği, 87 kişi yaralandığı bombalı terör saldırısıyla ilgili yargılanan PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinin de arasında olduğu 16'sı tutuklu 68 sanık için 30'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Devlet Mahallesi Merasim Sokak'ın İnönü Bulvarı'na yakın mesafede, askeri ve sivil servis araçları kırmızı ışıkta beklerken, bomba yüklü otomobilin patlatılması sonucu 29 kişi hayatını kaybetmiş, 87 kişi yaralanmış, birçok araç ve bina zarar görmüştü.

Soruşturma sonucunda, saldırganın "Zinar-Raperin" kod adlı Abdulbaki Sömer olduğu belirlenmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma sonucunda PKK'nın sözde üst düzey yöneticileri Zübeyir Aydar, Remzi Kartal, Cemil Bayık, Murat Karayılan, Fehman Hüseyin ile PYD'nin elebaşı Salih Müslim'in de arasında yer aldığı 68 kişi hakkında iddianame düzenlemişti.

Saldırıya ilişkin iddianamede, PKK/KCK ile iltisaklı yayın yapan basın yayın organlarında eylemi TAK adında örgütün üstlendiği haberleri yer alsa da TAK'ın, PKK/KCK tarafından 2004'te kurulan paravan örgütlenme olduğu, terör örgütünün TAK ismini, örgütün uluslararası alandaki terörist imajından kurtulmak ve örgüt üzerindeki baskıyı hafifletmek amacıyla kullandığı belirtilerek, TAK tarafından üstlenilen eylemlerin PKK/KCK üst yönetiminin talimatıyla ve terör örgütü PKK/KCK mensupları tarafından gerçekleştirildiği kaydedilmişti.

PKK/KCK yöneticilerinin de arasında bulunduğu 48 kişi hakkında yakalama emri çıkarılan davanın 4 tutuksuz sanığı bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :