Merasim Sokak saldırısı davası

Merasim Sokak saldırısı davası

Ankara Merasim Sokak'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısıyla ilgili davanın ikinci duruşmasında, FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle tutuklu bulunan eski askerlerin müşteki sıfatıyla beyanları alındı

ANKARA (AA) - Ankara Merasim Sokak'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısıyla ilgili davanın ikinci duruşmasında mahkeme heyeti, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi nedeniyle tutuklu bulunan eski askerlerin müşteki sıfatıyla beyanlarını aldı.

Merasim Sokak'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısıyla ilgili PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinin de aralarında olduğu 68 sanığın 30'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Duruşmada, salona gelen müştekiler söz alarak patlama anında yaşadıklarını anlattı ve sanıklardan şikayetçi olduklarını belirtti.

Mahkeme heyeti daha sonra telekonferans yöntemiyle, değişik cezaevlerinde FETÖ'nün darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla tutuklu bulunan ve Merasim Sokak'taki terör saldırısında zarar gören eski askerlerin müşteki sıfatıyla beyanlarını aldı.

Eski korgeneral Mustafa Özsoy, eski tümgeneraller Oğuz Serhat Habipoğlu, Hamza Koçyiğit, eski tuğamiraller Sinan Sürer, Ercan İnceoğlu, İrfan Arabacı, Muhittin Elgin, Oğuz Karaman, eski tuğgeneraller Aydemir Taşçı, Kerim Acar, eski albay Mustafa Özer, eski yarbay Murat Koca, eski binbaşılar Yalçın Dilsizoğlu, Ömer Faruk Öncü, Serdar Büyükeren, Hakan Karakuzey, eski yüzbaşılar Murat Mengi, Serkan Korkmaz ve Ali Emre Eral, tutuklu sanıklardan şikayetçi olduklarını kaydetti.

Davanın tutuksuz yargılanan sanığı Uğur Yüce de İstanbul'dan SEGBİS aracılığıyla duruşmaya bağlandı. Yüce, sanıklar Metin Arslan ve Hasan Avsan'ı, saldırıdan yaklaşık 2 yıl önce bir araca sahte belge düzenleme için tanıştırdığını, daha sonra ise görüşmediklerini öne sürdü.

Yüce'nin avukatı Ersan Barut da müvekkilinin terör örgütü üyeliğiyle yargılanmaktan büyük utanç duyduğunu belirterek, müvekkilinin sanıklardan Metin Arslan ve Hasan Avsan'ı tanıdığını ve 2 yıldır da bu kişilerle görüşmediğini savundu. Barut, müvekkilinin terör örgütü üyeliği suçundan değil, sahte evrak düzenleme suçundan yargılanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, beyanların dinlenmesinin ardından duruşmaya öğle arası verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :