Meram'ın 5 yılı

Meram'ın 5 yılı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, beş yıllık süreçte ilçenin dönüşümden kamulaştırmaya, ulaşımdan sağlığa, kamu...

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, beş yıllık belediye başkanlığı görevi süresince ilçede hayata geçirilen projeleri, yatırımları ve sosyal-kültürel çalışmaları kamuoyuyla paylaşmak amacıyla Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışını vurgulayan Başkan Kavuş, bu tarz bilgilendirme toplantılarını görev süresi boyunca sürekli olarak gerçekleştirdiklerini belirtti ve bu sayede hem kamuoyunu bilgilendirdiklerini hem de muhasebelerini yapma imkanı bulduklarını ifade etti.

Toplantının diğerlerinden farkının, yıllık değil beş yıllık bir değerlendirme olduğunu vurgulayan Başkan Kavuş, ilçede gerçekleştirilen çalışmaların altını detaylı bir şekilde çizdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çizdiği eser ve hizmet siyaseti anlayışını temel aldıklarını belirten Başkan Kavuş, bu doğrultuda tevazu, samimiyet, gayret, çaba ve emekle geçen beş yılın önemine dikkat çekti.

Başkan Kavuş, beş yıllık süre içerisinde imar çalışmalarında önemli başarılar elde ettiklerini vurgulayarak, özellikle Şükran Kentsel Dönüşüm projesinde sona yaklaşıldığını ve 7 ayrı etap halinde yürütülen bu dev projenin hızla tamamlanmak üzere olduğunu aktardı. Ayrıca, yaklaşık 22 milyon metrekare alanda çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Kamulaştırma çalışmalarına da değinen Başkan Kavuş, son beş yılda ilçede gerçekleştirilen kamulaştırma miktarının 2 milyar 72 milyon TL olduğunu ifade etti. Bu kamulaştırmaların ilçenin çehresini değiştireceğini ve ulaşımda büyük rahatlık sağlayacağını dile getirdi.

Sosyal ve kültürel alanda da önemli projelere imza attıklarını belirten Başkan Kavuş, Gençlik Merkezi, yüzme havuzu, emekliler lokali gibi tesislerin yanı sıra eğitim projeleriyle de ilçeye katkı sağladıklarını aktardı. Meram Gelişim Akademisi (MEGA) projesiyle özellikle gençlere yönelik eğitim faaliyetlerini artırdıklarını ve 75 bin öğrencinin hayatına dokunduklarını belirtti.

Son olarak, ilçeye kazandırılan turizm destinasyonlarıyla ilgili bilgi veren Başkan Kavuş, Meram'ın eşsiz güzellikteki yerlerinin turizme kazandırıldığını ve bu alanların şehre değer kattığını ifade etti.

Başkan Kavuş'un sunumunun ardından, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da yaptığı konuşmalarda, ilçede ve şehirdeki uyum ve işbirliğinin önemini vurguladılar. Toplantı, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.