Meram’da Yorgancı Caddesi asfalt çalışmaları da tamamlandı

Meram’da Yorgancı Caddesi asfalt çalışmaları da tamamlandı

Meram Belediyesi, Meram Yeni Yol Caddesi ile Hatıp Caddesini birbirine bağlamak üzere başlattığı projenin 3. etabı olan Yorgancı Caddesindeki çalışmaları da tamamladı.

Bitirilen etapları yerinde inceleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 2019 yılı için belirledikleri hedefi bugün itibariyle yüzde 90 yakaladıklarını ifade etti.

 

Meram Belediyesi, rahat ulaşım sağlayabilmek amacıyla başlattığı asfalt çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu çerçevede Meram Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Meram Yeni Yol Caddesi ile Hatıp Caddesini birbirine bağlamak üzere başlatılan projenin 3. etabı olan Yorgancı Caddesindeki çalışmalarını da tamamladı. 

“ÇALIŞMA BİR AN ÖNCE BİTSİN DİYE, HIZLI BİR ÇALIŞMA VE ÖRNEK BİR İŞBİRLİĞİ SERGİLENDİ”

Meram Belediyesi ekiplerinin ulaşımda yaşanan aksaklıkları çözmek adına bir yandan yeni cadde ve sokak projelerine ağırlık verirken diğer yandan da asfaltlama, bakım işlemlerini, bordür, parke, tretuvar ve yol genişletme çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüğünü ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yapımı tamamlanan Yorgancı Caddesi çalışmaları hakkında da şu bilgileri verdi; “Meram Yeni Yol Caddesi ile Hatıp Caddesini bağlamak amacıyla başlattığımız projeyi 4 etap olarak planladık. 1. etabımız olan Ayanbey Sokak çalışmaları Temmuz ayında tamamlanmıştı. Bu caddenin devamı niteliğindeki Anasultan Sokak ve Yorgancı caddelerinin yol genişlikleri 6 ile 7 metre iken vatandaşlarımız ile anlaşarak imar planına uygun bir şekilde 10 m'ye genişlettik. Çay sulamalarının açık kanalları belediyemiz tarafından kapatıldı. 2. ve 3. etap çalışmalarımızda KOSKİ, Telekom ve MEDAŞ ile işbirliği yaparak su,  kanalizasyon hatları ile internet alt yapısını elektrik direklerinin kaldırılmasını sağladık. Projenin 4. Etabı olan Pirhasan Caddesi çalışmaları da iklim şartları elverdiği sürece devam edecek ve bu etapta en kısa süre içinde tamamlanarak hizmete sunulacaktır.”

BAŞKAN KAVUŞ; “ASFALT SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN YOĞUN BİR ÇALIŞMA VE CİDDİ BİR EFOR SARFEDİYORUZ”

Projenin sadece 4. etabının kaldığını hatırlatan Başkan Kavuş, çalışmalar tamamlandığında İstanbul Yolu ile Antalya Çevre Yolu arasında kısa, kolay, rahat ve konforlu bir ulaşım sağlanacağını belirtti. Bu özelliği ile şehir içindeki önemli hatlardan biri haline gelecek bu yolun Meram’a hayırlı olmasını temenni eden Başkan Kavuş, “Bu güzergahta yaptığımız çalışmalarda sağlam zemin bulunana kadar kazı çalışmaları yürüttük. Yol zemini, taşıma kapsitesi yüksek taş dolgu malzemeleri ile güçlendirildi.  Karayolları Teknik Şartnamesine uygun bir şekilde yol alt yapısında alt temel malzeme, plent miks temel malzeme ve binder asfalt çalışmaları yapıldı. Güzergah üzerinde yaya trafiğini de rahatlatmak amacıyla daha önce olmayan yaya kaldırımlar yapıldı” diye konuştu.

meram’da-yorganci-caddesi-asfalt-calismalari--(4).jpg

BAŞKAN KAVUŞ; “BELİRLEDİĞİMİZ PROGRAM VE TAKVİMİN ÖNÜNDEYİZ”

Göreve geldiği Nisan ayında belirledikleri hedefi bugün itibariyle yüzde 90 yakaladıklarını belirten Başkan Kavuş sözlerini şöyle sürdürdü; “ Meramlı vatandaşlarımızın bizden en büyük beklentilerinden biri olan asfalt ve konforlu ulaşım sorununu çözmek adına tüm ekiplerimizle birlikte ciddi bir efor sarfettik. Gelen talep ve isteklere anında yanıt vermek adına böylesi yoğun bir efor sarfeden tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum. Meram’ı tozdan çamurdan tamamen kurtarmak amacıyla belirlediğimiz plan ve programın önünde bir çalışma sergiliyoruz.  İnşallah belirli bir program çevçevesinde bu meseleyi tamamıyla çözecek ve Meramlıya hak ettiği hizmeti ve yaşam kalitesini bir an evvel sunacağız”

meram’da-yorganci-caddesi-asfalt-calismalari--(6).jpg

meram’da-yorganci-caddesi-asfalt-calismalari--(7).jpg

meram’da-yorganci-caddesi-asfalt-calismalari--(8).jpg