Meram’da Türk Sanat Müziği Konseri

Meram’da Türk Sanat Müziği Konseri

Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Gönülden Nağmeler Topluluğu sahne aldı. Türk Sanat Müziği’nden seçkin eserleri seslendiren topluluk dinleyenlerin beğenisini topladı.

 

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen Meram Aşkına Kültür, Sanat, Yaşam etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Gönülden Nağmeler Topluluğu sahne aldı.

SEVİLEN ESERLERİ SESLENDİRDİLER

Konevi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konsere Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, AK Parti Meram İlçe Teşkilatı Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sanat Yönetmeni Necmettin Akben yönetimindeki topluluk Türk Sanat Müziği’nden seçkin eserleri seslendirdi.

İncecikten Bir Kar Yağar, Bir Gönül Hikâyesi, Seni Aşksız Bırakmam, Sevmekten Kim Usanır gibi sevilen şarkıların icra edildiği konser “Yeşil Olur Şu Konya’nın Meram’ı” isimli eserle sonlandırıldı. Konserde ayrıca Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü anısına Çanakkale Türküsü seslendirildi.

Konserin sonunda Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Sanat Yönetmeni Necmettin Akben’e günün anısına çiçek takdim etti.

MERAM BİR ADIM ÖNE ÇIKTI

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Klasik Türk Müziği Korosu Gönülden Nağmeler Topluluğu’na seslendirdikleri eserlerden dolayı teşekkür eden Başkan Toru “Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı hemşehrimiz Ömer Faruk Belviranlı’ya selamlarımızı iletiyoruz. Çünkü 3 aylık süreçte Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkısı ile birçok program gerçekleştirdik. Farklı ekiplerle, korolarla bize destek verdiler. Meram’da farklı bir hava estirdiler. Bu anlamda Meram Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle bir adım öne çıktı. Onun için gönülden teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.