Meram'da Tasavvuf Musiki Konseri'ne yoğun ilgi

Meram'da Tasavvuf Musiki Konseri'ne yoğun ilgi

KONYA (AA) - Meram Belediyesi tarafından düzenlenen kültürel etkinlikler devam ediyor. Rumi Türk Musikisi Topluluğu tarafından icra edilen tasavvuf musikisi konserine vatandaşlar yoğun ilgi...

KONYA (AA) - Meram Belediyesi tarafından düzenlenen kültürel etkinlikler devam ediyor. Rumi Türk Musikisi Topluluğu tarafından icra edilen tasavvuf musikisi konserine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Sanat yönetmenliği ve koro şefliğini Elif Bilge Kurtuldu'nun yaptığı, Konevi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konser yaklaşık 1,5 saat sürdü. Konserde, tasavvuf musikisinden eserler seslendiren topluluk, programa katılanlara güzel bir gece yaşattı.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, bolluk, bereket, ikram ve ihsan ayı olan Muharrem ayı ve Hicri yılbaşını tebrik etti.

Topluluğun seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle gönülleri fethettiğini belirten Toru, "Rumî Türk Musikisi Topluluğu'na çok teşekkür ediyorum. Sanat yönetmeni ve koro şefi Kurtuldu'nun şahsında topluluğun tüm sazende ve hanendelerini tebrik ediyorum. Bu konser, zengin bir kültür ve sanat birimine sahip bir millet olarak geçmişimizle bir kez daha gurur duymamıza vesile oldu" diye konuştu.

Toru, konserden sonra günün anısına Kurtuldu'ya çiçek hediye etti.

Öte yandan Meram Belediye Tiyatrosu tarafından hazırlanan "Kanuni ve Sinan" adlı tiyatro oyunu, 26 Ekim Pazar ve 27 Ekim Pazartesi günleri saat 20.00'de Konevi Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Oyuna tüm kültür sanatseverler davet edildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı