Meram’da şehit aileleri hatıra ormanı oluşturuldu

Meram’da şehit aileleri hatıra ormanı oluşturuldu

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, Konya Orman Bölge Müdürlüğü ve Özel Envar Eğitim Kurumları’nın ortak düzenlediği programda öğrenciler şehitler adına fidan dikti.

Meram ilçesi Telafer Mahallesi’ndeki fidan dikim törenine Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pekdemir, Envar Eğitim Kurumları’na bağlı Özel İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Emrah Katrancı, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı.
“BU TOPRAKLAR ŞEHİT KANLARIYLA SULANDI”
Vatanımızın korunmasında ve bizlerin güvenliğinin sağlanmasında canını veren şehitlerimizin hatırasına hürmeten burada bir ağaçlandırma sahası oluşturduklarını kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Biz bin yıllık bir devlet geleneğinin temsilcileriyiz. Ecdadımız, bu topraklarda var olabilmek ve kök salabilmek için canlarını seve seve verdi. Bu topraklar şehit kanlarıyla sulandı. Şehitlerimizin hepsini rahmetle anıyoruz. Ağaç, toprak ve su… Bunların hayatiyeti hepimiz için çok önemli. Bu kıt kaynakları korumamız gerekiyor. Gençlerimize ve çocuklarımıza ağaç sevgisinin aşılanması gerekiyor. Gerek bu bilincin oluşturulması gerekse soluduğumuz havanın daha temiz olması, Meram'ımızın daha da güzelleşmesi ve yeşillenmesi için fidan dikim çalışmalarımız devam edecek. Şu ana kadar binlerce fidanı toprakla buluşturduk. Bugün de bin 700 sedir fidanını gençlerimiz, öğrencilerimiz ve şehit ailelerimizle birlikte toprakla buluşturuyoruz” diye konuştu.
“ŞEHİTLERİMİZİN ANISINA FİDAN DİKİYORUZ”
Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey de, “Canlarını bu vatanın savunması için seve seve feda etmiş şehitlerimizin anısına fidan dikiyoruz. Bu yaptığımız etkinlikle onların her bir çakıl taşının dahi verilmesine müsaade etmedikleri bu vatan topraklarının erozyon ve diğer afetlerle yok olmasını önlemek, ülkemizin ve şehrimizin daha yaşanılabilir bir mekan haline gelmesi için çaba sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Özel İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Emrah Katrancı ise, “Son zamanlarda ülke olarak sıkıntılı günler geçiriyoruz. Her gün şehit haberleri nedeniyle içimize ateş düşüyor. Umarım bu etkinlikle bu kötü haberlere de son verilir. Bize büyük destek sağlayan Meram Belediyemize ve Orman Bölge Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz” dedi.
“OĞULSUZ YAŞANIR AMA VATANSIZ YAŞANMAZ”
Okul Müdürü Emrah Katrancı, şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu bir fidanı Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pekdemir’e hediye etti. Dernek Başkanı Pekdemir de, “Bu anlamlı günde bizleri çok mutlu ettiniz. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Emeği geçenlere şehit aileleri adına şükranlarımı sunuyorum. Çok güzel bir sözle konuşmamı tamamlamak istiyorum: ‘Oğulsuz yaşanır ama vatansız yaşanmaz” ifadelerini kullandı.
Konuşmalardan sonra protokol üyeleri, öğrenciler ve şehit aileleri, sedir fidanlarını toprakla buluşturdular.