Meram’da personele eğitim semineri

Meram’da personele eğitim semineri

Meram Belediyesi, hizmet kalitesini arttırmak amacıyla başlattığı personel eğitimlerlerde Uzman Psikolog Mehmet Aslan, belediye personeline ‘Etkili zaman yönetimi ve etkili iletişim’ semineri verdi.

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Uzmanı Psikolog Mehmet Aslan, Meram Belediyesi personeline ‘Etkili zaman yönetimi ve etkili iletişim’ semineri verdi. Meram Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen seminerde katılımcılara, çalışma hayatları ve mesai dışında zamanı en etkili nasıl kullanabilecekleri konusu ile daha iyi bir hizmet için vatandaşlarla iletişimi güçlendirebilmelerinin yolları anlatıldı.

“ZAMAN EN ÖNEMLİ AMA EN KIT KAYNAKTIR” 

Seminerde zamanın verimli kullanılması konusunda kendi hayatından ve yaşanmış diğer hikayelerden örnekler veren Uzman Psikolog Mehmet Aslan, zamanın doğru kullanımının, verimsizliğin en önemli tedavisi olduğunu söyledi. Bu noktada asıl önemli olanın dinlenilen ya da okunulan bilgilerin hayata aktarılması olduğunu kaydeden Aslan, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Başarı için en önemli faktörler; zaman, düzen ve iletişimdir. Zaman en önemli ama aynı zamanda en kıt kaynaklardan biridir. Gerek çalışma hayatımızda gerek mesai dışı özel hayatımızda zamanın değerini bilmekle başlar bütün güzel başarı hikayeleri. Çalışma hayatında zamanı boşa harcayan etkenlerden sıyrılmak etkili kullanımın olmazsa olmazıdır. Bu etkenleri, sistem kaynaklı sorunlar, erteleme alışkanlığı, verimsiz ve gereksiz toplantılar, dağınıklık, sohbet severlik, teknolojiyi etkin kullanamama ve aynı anda birçok işle uğraşmak başlıklar altında sıralayabiliriz. Zamanı doğru kullanarak hem hizmet kalitesini artırmak mümkün hem de kendi mutluluğumuzu. Zaman israfı yönetimsel zamanı da bozuyor. Düzensizlik çalışma verimliliğini öldüren bir diğer ikinci sorun. Dikkati yoğunlaştırmak için çalışma ortamı sade ve net olmak zorunda. Çünkü insan ruhunu yaralayan en önemli şey belirsizlik ve düzensizliktir" dedi