Meram’da personel gecesi

Meram’da personel gecesi

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi çalışanları, “Personel Güçlendirme ve Motivasyon” gecesinde moral depoladı.

Konevi Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediye çalışanları katıldı. Şair-Yazar Tahir Sakman’ın belediye personeline yönelik söylediği manilerle başlayan program, Sakman’ın Konya üzerine söylediği şiirlerden oluşan “Selçukyalı Şiirler” isimli dinletiyle devam etti. Programa katılan personeller arasından yapılan çekilişle bir kişiye bir maaş ikramiye, 4 kişiye de 1’er haftalık izin hakkı verildi.

“İNSANLARIN EN HAYIRLISI İNSANLARA FAYDALI OLANDIR”

Programa yoğun bir katılım gösterdikleri için belediye çalışanlarına teşekkür eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “2000 yılından beri sizlerle aynı çatı altında şehrimizin insanına hizmet veriyoruz. Dün bir personel ve idareci olarak görev yaptığım kurumda bugün belediye başkanı olarak aranızdayım. Çalışırken yarınlara dair büyük planlarım olmadı, üzerime düşenin en iyisini yapmaya çalışarak, bir duruş sergileyerek, planların en büyük sahibine tevekkül ederek bu basamaklara tırmandım. Büyük hedeflere yürümek istiyorsak hiçbir çabayı küçük görmemeliyiz. Her birimiz üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmekten onur duyuyoruz. Bütün çalışmalarımızda ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ hadisi şeriflerine ram olduk. Bu bilinçle ve bu şuurla hareket ettik. Her çalışmamızı Rabbimize yaptığımız ibadet ve kulluk çalışması bildik. Ama önümüzde bizleri bekleyen daha çok sorun ve iş var. Meram’ın kaderinin değişimi için hep birlikte topyekün harekete ve çalışmaya ihtiyacımız vardır. Sizlerin samimi çalışmasının Hakk katında da kul katında da karşılığı büyük olacaktır. Vefa göstermek, birbirinin hakkını gözetmek, sadakat içinde olmak, fitne ve dedikoduya fırsat vermemek bir dava ahlakıdır” dedi.

DEVLER GİBİ ESERLER BIRAKMAK İÇİN KARINCALAR GİBİ ÇALIŞIYORUZ

Çağ açıp çağ kapayan bir ecdadın torunları olduklarını vurgulayan Başkan Toru, “Tez gemiler karadan yürütülsün’ dediğinde Fatih Sultan Mehmet, ‘İmkansız Padişahım’ diyordu yanındakiler. O da onlara; ‘İmkanın sınırlarını görmek için imkansızı denemek lazımdır’ dedi. Ve imkansızı denediler, bir çağ kapatıp bir çağ açarak tarihe altın harflerle isimlerini yazdırdılar. Biz de hep birlikte büyük hizmetlere imza atacağız. Özverili ve sadakatli çalışmalarınızla 4 yılın sonunda inşallah biz de çok önemli hizmetlerin altına imza atmış olacağız. Görevimizi yaparken güçlüden değil güçsüzden yana, haksızdan değil haklıdan yana olmaya çalışıyoruz. Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Toru’nun konuşmasından sonra belediye personelinden Feridun Gülsan mini bir gitar konseri verdi. Daha sonra sahne alan Grup Metafor ve solistler Ömür Abak ile Yaşar Akdeniz verdiği konserle belediye çalışanlarına neşeli dakikalar yaşattılar.