Meram’da Miraç Kandili coşkusu

Meram’da Miraç Kandili coşkusu

Miraç Kandili, tüm İslam aleminde büyük bir coşkuyla kutlandı

. Meram Belediyesi tarafından Kapu Camiinde düzenlenen Miraç Kandili Özel Programı’na da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Meram Müftüsü Sabri Kütükçü’nün, Miraç hadisesinin önemini anlattığı gece, Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif, ilahiler ve dua ile sona erdi. Program sonrası Meram Belediyesi tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlar yapıldı.

Meram Belediyesi tarafından Kapu Camiinde akşam namazını müteakip başlayan Miraç Kandili Özel Programı, gece ilerleyen saatlere kadar devam etti.

MİRACIN BİZE KATTIĞI EN BÜYÜK DEĞER; ‘ALLAH BANA YETER’ ANLAYIŞI

Miraç hadisesinin önemini anlatan Meram Müftüsü Sabri Kütükçü, “Mü’min, etrafında yalnızlaştırılırsa da, kimseler kalmasa da ‘Benim Rabbim var’ bilinci ve şuuruyla hareket etmeli. Miraç hadisesinin bize kazandırdığı değerlerin başında bu gelir. Hiç kimse kabullenmese bile ‘Allah bana yeter’ inancı. Bütün yeryüzü karşı koysa bile 'Allah benim yardımcımdır’ inancı Müslümanın miracı, Allah’a karşı tevekkül anlayışıdır. İşte Miraç hadisesinin başlangıcında Allah, Peygamberine; ‘Üzülme Habibim! Seni değil bütün Mekkeliler, değil Taifliler bütün yeryüzü yalnız bıraksa Ben senin sahibinim’ diyor. Onun için peygamberini bir gece Mescid-i Aksa’ya, oradan da kendi katına davet ediyor. Kendi katında, kıyamete kadar gelecek bütün müminlerin miracı olan 5 vakit namazı farz kılıyordu” diye konuştu.

“MİRAÇ, KULUN RABBİYLE BULUŞMASIDIR”

Miraç hadisesinin sıradan bir yolculuk olmadığına vurgu yapan Müftü Kütükçü, “Miraç hadisesi, İslam tarihinin dönüm noktalarından biri olduğu gibi müminin, iman eden insanın, Allah’a şirk koşmayanların cennetle müjdelendiği bir gecedir. Onun için Miraç, İslam tarihinde farklı bir yeri olan, Efendimizin (S.A.V.) Allah’la buluştuğu günden bugüne Müslüman toplumda farklı bir yeri olan farklı bir gecedir. Onun için Miraç, kulun Rabbiyle buluşmasıdır” dedi.

Meram Müftüsü Sabri Kütükçü, sohbetini dua ile sonlandırdı.

Daha sonra Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Meram Müftülüğü İlahi Korosu tarafından Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu.

Programdan sonra Meram Belediyesi tarafından vatandaşlara kandil simidi ve ballı süt ikramı yapıldı.

meram’da-mirac-kandili-coskusu--“mirac,-kulun-rabbiyle-bulusmasidir”-(2).jpg

meram’da-mirac-kandili-coskusu--“mirac,-kulun-rabbiyle-bulusmasidir”-(4).jpg

meram’da-mirac-kandili-coskusu--“mirac,-kulun-rabbiyle-bulusmasidir”-(3).jpg