Meram’da kodlama eğitim

Meram’da kodlama eğitim

Kodlama haftası etkinlikleri, 2018 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığın üyesi olduğu Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) kuruluşu tarafından Avrupa Komisyonu adına yürütülüyor.

Kodlamayı öğrenmek, hızla değişen dünyayı anlamamıza, teknolojinin nasıl çalıştığına dair anlayışımızı genişletmeye, yeni fikirleri keşfetmeye, yenilikler için becerilerin ve yeteneklerin geliştirilmesine yardımcı olan ve Avrupa’da 6-21 Ekim 2018 tarihleri arası CodeWeek (Kodlama Haftası) olarak kutlamaları devam ediyor.

meramda-kodlama-egitim--(1).jpg

Kodlama haftası etkinlikleri, 2018 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığın üyesi olduğu Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) kuruluşu tarafından Avrupa Komisyonu adına yürütülüyor. 50’den fazla ülkede aktif olarak devam eden, Kod Haftasının amacı kodlama ve programlamaya dair farkındalığın arttırılması, birlikte çalışmanın teşvik edilmesi ve kodlama kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ilçeye bağlı 15 Temmuz Milli Birlik İlkokulu, Mevlana Anaokulu, İbrahim Hakkı Konyalı İlkokulu,  Meram Atatürk İlkokulu ve Meram Niyaz Usta İlkokulunda 120 okul öncesi ve ilkokul öğrencilerimizle kodlama etkinlikleri yapıldı. Meram Niyaz Usta İlkokulunda yapılan kapanış programına İlçe Kaymakamı Sayın Resul Çelik, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban, Okul Müdürleri ve Müdür Yardımcıları katıldı.

meramda-kodlama-egitim--(4).jpg

Öğrencilerimizin kodlama haftası boyunca yaptıkları çalışmalar, yürüttükleri projeler hakkında Meram Niyaz Usta İlkokulu Müdürü İsmail Kılınç bilgi verdi. Kaymakamı Resul Çelik öğrencilerin çalışmalarını yerinde görerek, incelemelerde bulundu. Program sonunda proje çalışmalarıyla ilgili sertifika takdimi, Codeweek Hatıra fotoğraf çekimi ardından Meram Niyaz Usta İlkokulu geleneği haline gelen ballı süt ikramı ile program sona erdi.

meramda-kodlama-egitim--(3).jpg