Meram'da Her Mahalle 14'er Kez İlaçlandı

Meram'da Her Mahalle 14'er Kez İlaçlandı

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, haziran ayında başlattığı haşereyle mücadele çalışmalarını ekim ayı sonu itibariyle tamamladı.

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, haziran ayında başlattığı haşereyle mücadele çalışmalarını ekim ayı sonu itibariyle tamamladı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 2017 yılı haşere ile mücadele çalışmalarının başarılı bir şekilde tamamlandığı belirtilerek, "Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğünce, 2017 yılı haşere ile mücadele çalışmalarına haziran ayından itibaren larva mücadelesi ve uçkun mücadelesi şeklinde başlanmış, bu çalışmalara ekim ayı sonuna kadar devam edilmiştir. Larva mücadelesine 1 adet pülverizatör cihaz ile haşerelerin üreme alanları olan yerlere uygun aralıklarla larva ilacı uygulanmıştır. Karasinek, sivrisinek gibi uçkun mücadelesi ise 6 adet U.L.V cihazı ile, günlük olarak sabah 06.00-10.00 ve akşam 18.00-22.00 saatleri arasında iki vardiya şeklinde yürütülmüştür. İlçemizin tüm mahalle, cadde ve sokakları periyodik olarak ortalama 1 hafta arayla ilaçlanmış ve yıl boyunca ortalama 14'er kez ilaçlanmıştır. 2 bin litre uçkun ilacı, 200 litre Larvasit ilaç, tekniğine uygun olarak kullanılmıştır. Kullanılan ilaçlar hem çevre hem de toplum sağlığı açısından en güvenli ilaçlardır. Belediyemizin İlaçlama faaliyetleri, Biyosidal Ürünlerin Kullanım Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak ve eğitimli kişiler tarafından yapılmış, bu uygulamalar, Halk Sağlığı Kurumuna bildirimleri yapılmış, Kurum denetim elemanlarınca belirli aralıklarla denetlenmiştir.

Bu çalışmalar neticesinde 2017 yılında çok başarılı bir dönem geride bırakılmış, bu anlamda halkımızın şikayetleri asgari düzeyde olmuştur.

Bundan sonraki yıllarda da bu faaliyetler, daha da geliştirilerek devam edecektir" denildi.