Meram’da hedef, sıfır atık

Meram’da hedef, sıfır atık

Meram Belediyesi tarafından yapılan Meslek Odaklı Kaynağında Ayrıştırma Projeleri kapsamında ‘Kuaförlerde Sıfır Atık’ adı altında başlayan projede ekonomik değeri bulunan atıklar yeniden ekonomiye kazandırılıyor.

 Meslek Odaklı Kaynağında Ayrıştırma Projeleri kapsamında ‘Kuaförlerde Sıfır Atık’ adı altında hayata geçirilen çalışmada, kuaförlük meslek alanında çöp sayılan ancak değeri olan alüminyum ve plastik mamüllerin ekonomiye yeniden kazandırılması hedefleniyor. Meram Belediyesi’nin Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Konya Berberler ve Kuaförler Odası ile yaptığı bu ortak projede atıklar kaynağında toplanıyor. Bu projenin tanıtım ve bilgilendirme programı Dutlu Millet Bahçesi Selçuklu Otağı’nda çok sayıda kuaförün katılımı ile gerçekleştirildi.

KARABACAK VE BARANOK’TAN TEŞEKKÜR  

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak belediyenin her projesiyle Türkiye’ye örnek çalışmalara imza attığını belirterek, esnafımızı, kadınları ve ekonomimizi önceleyen bu projenin ‘Meram’ adıyla birlikte anılacağını söyledi ve ‘Ekonomimize önemli katkı sağlayacak bu projenin mimarlarına şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu. Projenin paydaşlarından Konya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veli Baranok yaptığı konuşmada Meram Belediyesi’nin atıkların geri dönüşümle ekonomimize kazandırılması noktasında çok hızlı hareket ettiğini hatırlatarak Konya ve Türkiye’de bir ilk olan böyle bir çalışmaya öncülük ettmeleri dolayısıyla Meram Belediyesi’ne ve Başkan Fatma Toru’ya teşekkür etti.

SOYDEMİR; ‘HEM EKONOMİYE KATKI SUNACAK HEM GELECEĞİMİZİ KURTARACAK BİR PROJE

SOYDEMİR: Her canlının hem fiziksel hem ruhsal gelişmesini sağlayan hem de yaşam kalitesini artıran gelişmelere medeniyet diyoruz” sözleriyle konuşmasına başlayan Meram Belediyesi Başkan Vekili Hıfsı Soydemir de bu projenin insanı merkeze alan hizmet anlayışlarının bir tezahürü olduğunu söyledi. Kendilerini sadece geçmişin mirasçısı olarak değil aynı zamanda geleceğimizin emanetçisi olarak nitelendiren Soydemir, “Meslek Odaklı Kaynağında Ayrıştırma Projeleri ile mesleki farklılıklardan doğan atıklar daha en başından ayrıştırılmış oluyor. Böylelikle hem ekonomimize katkı sağlıyor, hem geleceğimizi kurtarıyoruz. Böyle bir proje elbette en çok Meram’a yakışırdı. O sebeple Meram’da doğdu. Projenin başarılı olacağından ve tüm ülkeye yayılacağından şüphemiz yoktur” diye konuştu.

YILMAZ: VERDİKLERİ DESTEK SEBEBİYLE ASIL ALKIŞLANACAK OLAN ESNAFLARIMIZDIR

Açılış konuşmalarının ardından Meram Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Hakkı Gül Meram’da şehircilik anlamında, Haluk Yılmaz ise sosyal, kültürel ve spor alanlarında son 5 yıl içinde yapılan yatırımlar hakkında katılımcılara bir sunum yaptılar. Meram’ın 5 yıl önce en önemli probleminin ‘Mülkiyet Sorunu’ olduğunu hatırlatan Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Gül, yapılan çalışmalar sayesinde sorunun bitirilmesi için bugün büyük ölçüde yol alındığını ifade etti. Genel anlamda esnafların özel anlamda da kuaför ve berberlerin hayatın kalbi olduğunun altını çizen Başkan Yardımcısı Haluk Yılmaz “Bu proje, ‘Biz çöpümüzü bile bu vatanın selameti için biriktiririz’ diyen esnafımızın vatanseverliğinin bir göstergesidir. O nedenle bu projede alkışlanması gereken esnaflarımızdır. Bizler sizlerden ilham alıyor ve sizden aldığımız enerji ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.  

DİŞÇİ: YARINLAR ÇÖPE GİTMESİN’ SLOGANIYLA ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATTIK

Meram Belediyesi’nin ‘Sıfır Atık’ ile ilgili bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve bu projenin detayları ile ilgili bir sunum yapan Meram Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şaban Dişçi “Berber ve Kuaför esnafımıza ayrıştırma kutuları teslim edildi. Salı günleri hariç her mahallenin programına göre atıklar toplanacak. Böylece ekonomimize ciddi bir katkı sağlanacak. ‘Yarınlar çöpe gitmesin’ sloganıyla bugüne kadar birçok hizmete imza attık. Okulların tamamında eğitimler gerçekleştirdik. 13 bin konutta özellikle hanımlara bilgi verdik. 12 bin ton dönüştürülebilir atığı ekonomimize kazandırdık. Yarınlarımıza sahip çıkmak için bu rakamı her gün daha da artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.   Tanıtım ve bilgilendirme programının sonunda projeye katkı sunan isimlere plaket verildi.

meram’da-hedef,-sifir--(1).jpg

meram’da-hedef,-sifir--(3).jpg

meram’da-hedef,-sifir--(10).jpg

meram’da-hedef,-sifir--(4).jpg