Meram’da asfalt sezonu açıldı

Meram’da asfalt sezonu açıldı

Konya’nın Meram Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte asfalt sezonunu açtı.

Meram Belediyesi tarafından asfalt sezonunun açılması nedeniyle Çomaklı Mahallesinde bulunan Asfalt Şantiyesi’nde düzenlenen programa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

“2016 ASFALT HEDEFİMİZ 2 MİLYON METREKARE”

Geçtiğimiz yıl 385 bin metrekare sıcak asfalt ve 840 bin metrekare de soğuk asfalt olmak üzere toplamda 1 milyon 225 bin metrekarelik asfaltlama yaptıklarını hatırlatan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Bu yıl asfalt hedefimizi ikiye katlama arzusundayız. Meram’ın tüm cadde ve sokaklarının vatandaşlarımız tarafından daha rahat kullanılabilmesi için 2016 yılındaki hedefimiz; toplamda 2 milyon metrekare asfalt çalışması yapmaktır. Bunun 500 bin metrekaresini sıcak asfalt serimi, 1 milyon 500 bin metrekaresini ise soğuk asfalt serimi şeklinde gerçekleştireceğiz” dedi.

"2016 MERAM’IN ASFALT YILI OLACAK"

Meram’da asfaltsız cadde ve sokak bırakmama kararlılığında olduklarını vurgulayan Başkan Toru, “Vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi Meram’da; nerede ne ihtiyaç varsa Meram Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yanında olmak ve onların daha rahat ve daha huzurlu bir Meram’da yaşamaları için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda hedeflerimizi hep büyük tuttuk; çünkü Meram’da yaşayan vatandaşlarımız bu hizmetleri almaya fazlasıyla layık. Vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda onlara hizmet ederken, Meram’ın her karışını hizmet ağıyla donatma iradesiyle çalışmalarımız sürecek. 2016 yılı temel atma törenlerimiz, açılışlarımız ve sahada tesislerimizin yükseldiği bir yıl olacak. Ve yine bu yıl Meram’ın asfalt yılı olacak” diye konuştu.

“MERAM BELEDİYEMİZ ÇITAYI YÜKSELTİYOR”

AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür de, “Asfalt; yol, medeniyet demek, kardeşlik demek, muhabbet demek ve komşuluk demektir. İnşallah yapılacak bu asfaltlar; kardeşliğimizin, komşuluğumuzun, vefanın bir timsali olsun. Meram Belediyemiz her yıl farklı alanlardaki hedeflerini yükseltiyor. Belediyemiz asfalt konusunda da bu yılki hedefini geçen yıla göre 2 kat artırıyor. Başta belediye başkanımız olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra dualar eşliğinde asfalt sezonu açıldı.