Meram Tıp Fakültesi yeri için tapu devri tamam

Meram Tıp Fakültesi yeri için tapu devri tamam

Selçuklu’ya kazandırılacak olan ve geçtiğimiz ay protokolü Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Şeker tarafından imzalanan Meram Tıp Fakültesi Hastanesi yeri için Konya Tapu ve Kada

Selçuklu Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliği ile Selçuklu, modern bir hastaneye kavuşuyor. Hocacihan Mahallesi’ne yapılacak olan Meram Tıp Fakültesi Hastanesi için ikinci aşama olan tapu devri işlemi de tamamlandı. Selçuklu Belediyesi tarafından bedelsiz olarak devredilen 70 bin m² arsa için, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekili Ali Ziya Yalçınkaya ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker’in katılımı ile Tapu Müdürlüğü’nde devir işlemleri yapıldı. İmzaların atılmasından sonra duygularını ifade eden Yalçınkaya ve Şeker, tesisin Konya için hayırlı olması temennisinde bulundular.

Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yeni hizmet binasını Selçuklu’ya kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Ali Ziya Yalçınkaya,“ Selçuklu Belediyesi olarak son yıllarda hayatımıza geçirdiğimiz modern tesislerle sağlık sektörüne önemli katkılar sağlıyoruz. Devrini yaptığımız arsa üzerine inşa edilecek Tıp Fakültesi ile Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Konya’ya ve Türkiye’ye önemli bir tıp fakültesi kazandıracak. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

 Tapu devri sonrası açıklamada bulunan ve memnuniyetini ifade eden Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Selçuklu Belediyesi’nin TOKİ’ den satın alıp, Konya’nın hizmetine sunmak üzere Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne devrettiği alanın tapu işlemini bugün gerçekleştirmiş olduk. Bu anlamda emeği geçen başta Sayın Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve çalışma arkadaşları olmak üzere Selçuklu Belediyesi’ne kalbi teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnşallah hayırlı işlerde burası değerlendirilmiş olacak. Konya’da şifa dağıtan bir sağlık merkezi olarak kullanılmış olacak ve kısa süre sonra da inşaatına başlanacak. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.