Meram tıp fakültesi öğrenci kongresi

Meram tıp fakültesi öğrenci kongresi

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen, Meram Tıp Fakültesi Öğrenci Kongresi başladı. NEÜ Rektörü...

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen, Meram Tıp Fakültesi Öğrenci Kongresi başladı.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, bir otelde düzenlenen toplantıda, Türk sağlığına uzun yıllar hizmet etmiş ve gelecekte de hizmet edecek olan hocaları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kim bir iyilik yapar ve bu iyilik gelecek kuşaklara aktarılırsa bunun katlanarak devam edeceğine inandıklarını belirten Şeker, "Bu anlamda hocalarımız da ülkemize sağlık alanında ciddi anlamda katkıda bulundular." dedi.

Meram Tıp Fakültesi Dekanı ve Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev ise Meram Tıp Fakültesinin 2016 yılında performans sıralamasında Türkiye 9'uncusu olduğunu söyledi.

Fakültede bin 600 öğrenci, 400 araştırma görevlisi, 2 bin 250'nin üzerinde öğretim üyesi ve 2 binin üzerinde de sağlık çalışanı bulunduğu bilgisini veren Vatansev, bölgenin sağlık güvencesi olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez de tıp alanının çok uzun ve zor olduğunu ifade etti.

Tıp Fakültesi öğrencilerinin ciddi bir özveri gösterdiklerinin altını çizen Sönmez, kongrenin başarıyla tamamlanmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Prof. Dr. Münci Kalayoğlu ve Prof. Dr. Bingür Sönmez'e onur belgelerini takdim etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :