Meram, sosyal belediyecilik hizmetleriyle dikkat çekiyor

Meram, sosyal belediyecilik hizmetleriyle dikkat çekiyor

Meram Belediyesi, fiziki belediyecilik başarılarının ve açtığı sosyal ve kültür merkezlerinin yan ısıra sosyal belediyecilik hizmetleriyle de dikkat çekiyor

Meram Belediyesi, fiziki belediyecilik başarılarının ve açtığı sosyal ve kültür merkezlerinin yan ısıra sosyal belediyecilik hizmetleriyle de dikkat çekiyor

meram,-sosyal-belediyecilik--(11).jpg

“MERAM AİLEYİ KORUMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ”

Meram Belediyesi özellikle son dönemde ciddi saldırılar altında sarsılmaya çalışılan ‘Aile’ kurumunu korumak amacıyla tarihi bir projenin altına imza attı. ‘Ailem Meram’ projesi ile evlilik öncesi evlilik sonrası ve mutlu bireyler için psikolojik destek gerektiren diğer konularda başta Meramlılar olmak üzere tüm Konya’ya ciddi anlamda destek verilecek. İnsan ve aileye yapılacak yatırımın, diğer bütün fiziki yatırımlara ‘Ruh kazandırmak’ anlamını taşıyacağını söyleyen Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Aileyi korumak ve yüceltmek adına başlattığımız bu proje, bir anne ve bir kadın belediye başkanı olarak benim için milyonlarca liralık yatırımlar kadar değerli” diye konuştu. Proje kapsamında, Rehberlik ve Araştırma Merkezi bünyesinde görevlendirilen danışman ve uzman personel tarafından vatandaşlara, evlilik öncesi ve sonrası Aile Danışmanlığı, dezavantajlı gruplara yönelik faaliyetler, Kariyer Danışmanlığı, bireysel ve psikolojik danışmanlık gibi konularda hizmet sunulacak. 

MERAM BELEDİYESİ HER ZAMAN İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDA

Hayata geçirdiği projelerle sosyal belediyecilikte örnek olan Meram Belediyesi, ihtiyaç sahiplerinin de yüzünü güldürüyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünde sadece 2017 yılında; 100 Bin 512 vatandaşa yardım ve hizmet verildi. Bu rakamın 2018 yılı için artması bekleniyor. Öte yandan hasta yakınlarına hizmet veren Tenzile Ana Hasta Konukevi’nde ise geçtiğimiz yıl 14 bin 855 kişi misafir edildi. Harmancık Mahallesi’nde hizmete açtıkları Sosyal Yardım Merkezi’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Merkezimizde gıda ve temizlik gibi temel ihtiyaç maddelerini kapsayan ürünler yer alıyor. 2017 yılı içerisinde Sosyal Yardım Merkezimizde bulunan Sosyal Yardım Marketimizden bölgemizdeki bin 838 aileye (6605 Kişi)  5862 kez ücretsiz alışveriş usulü yardım ile birlikte bağış gelen gıda maddeleri verildi. Ramazan ayı içerisinde ihtiyacı olan vatandaşlarımıza 1135 adet özel ramazan paketi hediye edildi. Kullanılmamış veya az kullanılmış giysiler hayırsever vatandaşlardan alınıp, Sosyal Yardım Merkezinden yardım verilen veya giysi ihtiyacı için belediyemize başvuran vatandaşlara verildi” diye konuştu. Ayrıca Sosyal Yardım Merkezinden yararlanan vatandaşların okula giden çocukları için her yıl ‘Kırtasiye Yardımı’ da gerçekleştiriliyor. Meram Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde ayrıca ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımı, taziye çadırı kurulması, engellilere tekerlekli sandalye hediye edilmesi gibi farklı hizmetler de veriliyor.

HASTA KONUKEVİ OTEL KONFORUNDA HİZMET VERİYOR

Sosyal Belediyecilik anlamında Meram Belediyesinin bir diğer hizmeti de Hasta Konuk Evi. Tenzile Ana Hasta Konukevi’nde şehir dışından gelen hasta yakınlarını misafir ettiklerini kaydeden Başkan Toru, “Necmeddin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi yanındaki Konukevimiz, 42 odası ile 84 kişiye hizmet veriyor. Açıldığı günden beri ise toplam yüz bin kişiyi misafir ettik” dedi.

‘MERAM’DA VEREN EL İLE ALAN EL ARASINDA KÖPRÜ KURULDU’

Ayrıca, “Veren El ile Alan El Arasındaki Köprü’’ projesi kapsamında 148 aileye eşya yardımı yapıldığını bildiren Toru, “Hayırseverlerden bağış olarak gelen eşyalar talep olarak istenen eşyaları, miktarı veya türü bakımından karşılamaması durumunda; belediyemiz tarafından ihtiyaç olan eşya, yeni ve 2.el olarak alınıp vatandaşlarımıza veriliyor” şeklinde konuştu.

ENGELLİ MERKEZİ, ENGELLİLERİN VE AİLELERİNİN YANINDA

Engelli Merkezinde engelli ve engelli yakınına ücretsiz psikolojik destek hizmeti verildiğini hatırlatan Başkan Toru, “Merkezimizde hedef belirleme ve yapabileceği, sevdiği bir mesleğe yönelterek sosyal terapi bağlamında hayata tutunma ve topluma kazandırılması çalışmaları yapılmaktadır. Engelliler Merkezine başvuran kişilere bireysel ya da ailecek ücretsiz psikolojik destek hizmeti veriliyor. Mesleki rehberlik kapsamında yöneltme ve yönlendirme hizmeti veriliyor. Gerekli durumlarda hastaneye ya da sağlık kuruluşlarından birine gitmek isteyip de gidemedikleri zaman evlerinden alınıp kontrolleri yapıldıktan sonra tekrar evlerine bırakılıyor” ifadelerini kullandı.

CAMİLER TEMİZLENİYOR

Vatandaşların ibadetlerini daha temiz bir ortamda yapabilmeleri için ilçede bulunan diyanete bağlı tüm camilerin genel temizliği; halı yıkama, duvar temizliği, camların silinmesi ve avizelerin temizliği de Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapıldı. Bu kapsamda sadece 2017 yılında 450 adet cami temizlendi. 2018 yılı sonunda bu rakamın çok daha üstüne çıkılması bekleniyor.

“SAĞLIK TARAMALARI İLE VATANDAŞIN YANINDAYIZ!”

Meram Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Ekipleri Meram’ın birçok mahallesinde sağlık taraması gerçekleştirdi. Son olarak Çomaklı, Sadıklar, Kavak ve Kaşınhanı mahallelerinde yaşayan kadın ve çocuklarla birlikte tarım işçileri de ayrıntılı olarak sağlık kontrolünden geçirildi. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, taramaların yanında sağlık noktasında temel eğitimlerinde verildiği çalışmalar hakkında "Belediye olarak insanlarımızın her türlü ihtiyacında yanında olma gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

DOKTORLAR VE UZMANLAR ÇOK YÖNLÜ TARAMA GERÇEKLEŞTİRDİ 

Meram Belediyesinin mobil aracının yanı sıra Meram İlçe Sağlık Müdürlüğü aracının da katıldığı çalışmada vatandaşa diş sağlığı kontrolleri, şeker ve tansiyon ölçümleri, anne ve çocuk sağlığı ve gebelik eğitimleri ile psikolojik danışmanlık hizmetleri veriliyor.  Sağlık kontrolünden geçmeyen hiç kimsenin kalmamasının hedeflendiği bu programa, Halk Sağlığı Uzmanı eşliğinde Meram İlçe Sağlık Müdürlüğü doktorları ve Meram Belediyesi bünyesindeki psikolojik danışmanlar da katılıyor. İç düzenlemesi tamamen Meram Belediyesi’ne ait Destek Hizmetleri Müdürlüğü atölyesinde dizayn edilen mobil araca Meram İlçe Sağlık Müdürlüğü aracının da eşlik ettiği kontrollerde her vatandaşla bire bir görüşmeler gerçekleştiriliyor. Öte yandan Meram Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından merkeze uzak mahallelerdeki hanımların kanser taraması için KETEM’e gitmelerine aracılık ediliyor. Ayrıca mobil araçla mahallelere gidilerek kadın ve çocuklara psikolojik destek hizmeti götürülüyor. Kanserde erken teşhisin hayat kurtardığına dikkat çeken Başkan Toru, Meramlı kadınları bu noktada bilinçlendirmek amacıyla bu projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

İKİNCİ TAZİYE ARACI DA HİZMETE GİRDİ

Meram Belediyesi, sosyal belediyecilikte uygulamaya koyduğu örnek projelerle beşikten mezara kadar her an Meramlıların yanında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda, belediyenin kendi atölyelerinde özel olarak dizayn edilen ikinci taziye otobüsü de Meramlıların hizmetinde. İlkinin Meram’da büyük bir açığı kapatmasının ardından bu yöndeki tüm talepleri karşılayabilmek amacıyla belediye ikinci taziye aracını da hizmete soktu.

meram,-sosyal-belediyecilik--(12).jpg

BİNLERCE AİLEYE ‘İYİ Kİ DOĞDUN BEBEK’ ZİYARETİ

Meram Belediyesi, sosyal belediyecilikte uygulamaya koyduğu örnek projelerle beşikten mezara kadar vatandaşa hizmet ediyor. Belediye “İyi ki Doğdun Bebek” projesiyle ailelerin mutluluklarına ortak olurken örnek taziye hizmetleriyle de acılarını paylaşıyor. Meram Belediyesi´nin ´İyi ki Doğdun Bebek´ projesi kapsamında ilçede yeni doğan bebeklerin aileleri ziyaret edilerek bebekler sağlık kontrolünden geçiriliyor. Proje kapsamında sağlık ekipleri binlerce aileyi ziyaret etti. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, sosyal belediyecilik kapsamında yer alan 'İyi ki Doğdun Bebek' projesiyle ilçe sınırları içerisinde yeni doğan bebeklerin aileleri ziyaret edilerek hem tebrik edildiğini hem de bebeklerin sağlık kontrollerinin yapıldığını söyledi. Başkan Toru, "Bu ziyaretleri gerçekleştiren Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda, bebeğin sağlık durumunu kontrol ediyorlar. Aile tebrik edilirken çeşitli hediyeler de veriliyor. Ayrıca bebek sağlığı ve anne sütünün önemi konusunda da annelere eğitici yayınlar veriliyor" diye konuştu.

meram,-sosyal-belediyecilik--(8).jpg

meram,-sosyal-belediyecilik--(10).jpg