Meram Son Durak'ı Cazibe Merkezi Haline Getirecek Proje Başlatıldı

Meram Son Durak'ı Cazibe Merkezi Haline Getirecek Proje Başlatıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Son Durak ve Tavusbaba bölgesini yeniden cazibe merkezi haline getirecek çevre düzenleme projesi için yıkım çalışmalarını başlattı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Son Durak ve Tavusbaba bölgesini yeniden cazibe merkezi haline getirecek çevre düzenleme projesi için yıkım çalışmalarını başlattı. Başkan Akyürek, Meram Çayı ve Tavusbaba Cami ile bütünleşen güzel bir projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Son Durak ve Tavusbaba bölgesinde yapılacak çevre düzenleme projesi için yıkım çalışmalarını başlattı. Büyükşehir Belediyesi olarak Çamlıbel bölgesini yeniden düzenlediklerini ve Tavusbaba bölgesinde kamulaştırmalar yaptıklarını belirten Başkan Akyürek, bölgeyi yeniden cazibe merkezi haline getirecek önemli bir çalışmayı başlattıklarını dile getirdi.

"Büyük bir proje hayata geçirilecek"

Meram Son Durak'ta Meram Çayı ve Tavusbaba Cami ile bütünleşen güzel bir projeyi hayata geçireceklerini kaydeden Başkan Akyürek, "Konyalı hemşehrilerimizin ve Konya dışından gelecek misafirlerimizin gezebileceği, dinlenebileceği ortamı sağlamak için büyük bir projeyi hayata geçireceğiz. Ziyaretçiler Meram'a uğramadan Konya'dan ayrılmıyor. Meram Son Durak, şu andaki görüntüsünden daha güzel bir görüntüye kavuşacak. İşgaller olmayacak, ticari hareketlilik de artacak. Burada Anıtlar Kurulu'nun onayladığı Meram ilçesine yakışır proje ortaya çıkacak. Bölgeye bin araçlık yeraltı otoparkı yapılıyor. Tepede çamların arasında kafe-restoran çalışması var. Tavusbaba Kent Ormanı da bir park haline getiriliyor" dedi.

Meram Son Durak'ın Konya'nın yeniden cazibe merkezine haline gelmesi için çalıştıklarını, çalışmanın şehrin tarihi ve kültürü açısından da önemli olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, "En sevindiğimiz olaylardan biri de Tavusbaba Cami ile bütünleşen, oradaki tarihi mekan tekke ile bütünleşen, geçmişte Mevlevi dergahına, şeyhlere ait olan mekanların da anlam olarak ortaya çıkacak olmasıdır. Şehrimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

meram-son-durak’i-cazibe-merkezi-haline-getirecek.jpg-3-001.jpg